Statusrapport inför matchen IFK Malmö – Mjällby

IFK Malmö har konsekvent spelat bättre mot topplagen än mot bottenlagen i Superettan 2001. Kanske är det ett gott tecken inför måndagens hemmamöte med ett Mjällby i full fart på väg mot allsvenskan.

– Det ska bli en mycket intressant match. Säkert en riktigt tuff sådan också, säger IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson, som tvingades genomföra den lätta söndagsträningen utan målvakter.

Både Frederick Enaholo och Kenneth Mattsson dras nämligen med förkylningar och fick därför vila.

– Men det är inget allvarligt. Jag räknar med att Frederick Enaholo vaktar målet precis som vanligt när det blir dags för match, säger Patrik Johansson.

När IFK Malmö mötte Mjällby uppe på Strandvallen i våras blev det en riktig rysare. Efter en jämn första halvlek tog IFK över helt efter paus. Jörgen Svensson gjorde 1-0 till IFK. Ett resultat som länge och väl stod sig. En våldsam Mjällby-offensiv ledde emellertid fram till en kvittering under domarens tredje och näst sista tilläggsminut.

– Vi gjorde ändå en bra match där och generellt har vi ju spelat bra mot topplagen. Det är faktiskt i de matcherna vi skapat överlägset flest målchanser, säger Patrik Johansson. IFK-tränaren understryker att anfallsspelet varit vasst på träningarna tidigare i veckan. 3-3 matchen mot Västerås borta senast (efter underläge med både 0-2 och 2-3) har uppenbarligen gett luft under vingarna.

– Det känns så. Jag är stor optimist inför Mjällby-matchen, säger Patrik Johansson, som dessvärre tvingas undvara playmakern Eric Fischbein i startelvan. Fischbein har varit sjuk hela veckan, men återfinns i alla fall på bänken. I övrigt är Jens Nordström skadad (baksidan på ena låret). Ingen spelare är avstängd.

IFK MALMÖ (4-3-3):

Frederick Enaholo

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Jonas Danielsson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Roger Nilsson
Jörgen Svensson
Henrik Nebrelius (lagkapten)

Avbytare:

Kenneth Mattsson (målvakt)
Magnus Eriksson
Johan Åkesson
Marcus Nilsson
Eric Fischbein

Mjällby – Spelartrupp:

1. Fredrik Ohlsson
2. Håkan Bengtsson
3. Patrik Rosengren
4. Torbjörn Nilsson
5. Marcus Ringberg
6. Jens Hermansson
7. Johan Svensson
8. Pontus Andersson
9. Peter Hiir-Salakka
10. Christian Augustsson
11. Thomas Westergren
12. Simon Sjöfors
13. Dan Olofsson
14. Jesper Nilsson
15. Mathias Håkansson
16. Amel Hrnjic
17. Linus Isberg
18. Håkan Hellblad
19. Philip Jonasson
20. Martin Michalski
21. Mattias Andersson
22. Daniel Heinesson
23. David Rhen
24. William Leandersson
25. Kristoffer Andersson
26. Anders Östensson