P15 slog "di blåe"

IFK Malmös P15 gjorde en stundtals bra insats när man besegrade Malmö FF med 2-1, efter två mål av Zoran Jovanovic

– Spelmässigt var det ganska jämnt den första halvleken. De första 25 minuterna i andra halvlek hade vi 90 % av spelet, kommenterar P15-tränaren Johnny Kristensson.

Det var en spelmässigt jämn första halvlek och det skapades en hel del chanser åt båda hållen. Efter 25 minuter tar IFK ledningen sedan Zoran Jovanovic gjort en snygg djupledslöpning. Fem minuter senare ökar han sedan på ledningen. Azeem Razwan slår ett inlägg från vänsterkanten till Zoran som slår till på volley.

I andra halvlek tog IFK Malmö över fullständigt och skapade 4-5 kvalificerade målchanser. Sista 20 jämnades spelet ut och MFF tilläts reducera med en kvart kvar. Det var dock en synnerligen rättvis seger för IFK som stundtals spelade riktigt bra.

I IFK saknades febersjuke Stefan Chlopecki och knäskadade Tobias Kristensson. I första halvlek tvingades målvakten Abdul Semwanga-Nyende utgå efter att ha ådragit sig en skada, men den var inte så allvarlig så i andra halvlek kunde han komma in igen.

Nästa match då Husie IF står för motståndet spelas hemma den 15/9 klockan 14.

Malmö FF – IFK Malmö 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 (25) Zoran Jovanovic, 0-2 (30) Zoran Jovanovic

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adbul Semwanga-Nyende

Ali Isa
Ulrik Friberg
Richard Adamczyk
Haris Xhemajli

Zoran Jovanovic
Fatos Qeriqi
Firat Sahan
Nick Herzberg

Nana Piesie
Azeem Razwan

Avbytare:

Dennie Carlen
Ahmed Abed el Karim
Adnan Zukancic (målvakt)