Svängigt när juniorerna uddamålsföll

IFK Malmös förlorade i dag en svängig match mot Högaborgs BK med 4-3, sedan man haft ledningen med både 2-0 och 3-2.

– Vår taktik var att backa hem och spela på kontringar. Vi hade 100 % utdelning i den första halvleken, kommenterar IFK Malmö-tränaren Bertil Henriksson.

IFK Malmö började jättebra och man tog också ledningen efter 10 minuter genom Daniel Karjalainen sedan han skjutit ett skott utifrån straffområdet. Trots att Högaborg hade ett kraftigt bollinnehav dunkade sedan Jonas Persson in 2-0 efter 37 minuter. Högaborg fick utdelning för sitt stora bollinnehav när man reducerar strax innan paus efter missförstånd i IFK-försvaret.

– P15-spelaren Nana Piesie gjorde en jättebra insats, men efter 35 minuter tröt orken och han fick gå ut. Det är trots allt stor skillnad på att spela i P15 och juniorlaget, men han är en stor talang och kommer att växa mycket.

Högaborg fick en drömöppning i den andra halvleken då man kvitterade IFK:s ledning efter 50 minuter. Matchen svängde sedan och IFK tog på nytt ledningen efter 60 minuter genom Aziz Hosseini. Men skam den som ger sig Ängelholm kommer igen och gör både 3-3 och 4-3.

– Vi tappade ledningen lite onödigt, även om de hade ett stort bollinnehav. Vi har en tunn trupp med mycket skador. Jakob Bergstrand var borta på studieresa och när vi tvingades byta ut Björn Johansson och Luan Topalli föll vårt spel ihop.

IFK Malmö har många duktiga spelare och i dag var de bästa Martin Jönsson och Daniel Karjalainen. Daniel är en playmaker och håller ihop spelet, han påminner mycket om A-lagets mittfältsstrateg Eric Fischbein.

I nästa match står Sölvesborg för motståndet innan man avslutar serien mot Helsingborgs IF den 22/9.

Högaborgs BK – IFK Malmö 4-3 (1-2)
Mål: 0-1 (10) Daniel Karjalainen, 0-2 (37) Jonas Persson, 2-3 (60) Aziz Hosseini

IFK MALMÖ (4-4-2)

Syrar Al-Kuwaity

Samer Ali
Martin Jönsson
Andrei Moticeac
Björn Johansson

Kelmend Doko
Daniel Karjalainen
Jonas Persson
Luan Topalli

Aziz Hosseini
Nana Piesie

Avbytare

Kemal Suljagic
Richard Adamczyk
Artan Batiki
Mario Vargas
Per Johansson (målvakt)