IFK Malmö bjöd på öppna landskap i Ystad

Söndagens batalj i Österportshallen bjöd på ett totalt obefintligt försvarsspel från båda lagen vilket slutresultatet 36-30 (20-13) till hemmalaget vittnar om. Ystad fick en smakstart på matchen och var tidigt i ledningen med 5-1 efter ganska slarvigt anfallsspel från IFK:s sida. Detta bäddade för YIF kontringar som omsattes i mål utan pardon.

Inledningsvis var IFK inte alls med i matchen och Ystad öppnade upp IFK:s 4-2 försvarsspel gång på gång. Ställningen var efter 14 minuter 10-3 till hemmalaget och då hade IFK hunnit med båda att byta försvarsspel, byta målvakt (Tomas Drivstedt mot Patrik Åswärd) och tagit sin timeout. Nu började IFK:s anfallsspel att fungera lite bättre utdelningen framåt blev bättre och bättre, tyvärr fortsatte IFK:s miserabla försvarsspel och paussiffrorna skrevs till 20-13.

Andra halvlek fortsatte i samma stil som den första med den skillnaden att Ystads försvarsspel sjönk till samma nivå som IFK Malmös. IFK alternerade mellan 6-0 och 4-2 försvar utan att ha någon framgång med något av alternativen och hjälpen till målvakterna var i det närmaste obefintlig. Anfallsmässigt gör IFK 17 mål i andra halvlek och det får ses som en bra prestation mot ett av topplagen. IFK vinner andra halvlek med 17-16.

För att ha en chans att vinna sådana här bortamatcher måste man ha ett försvars- och målvaktsspel som fungerar över 60 minuter. Man vinner sällan denna typ av matcher på att göra 30 mål utan på att släppa in runt 20 bollar. Så här måste det hem och tränas försvarsspel för då kan det bli riktigt bra. I IFK Malmö gjorde Fredrik Nilsson och Pär Winkvist en bra match anfallsmässigt och framförallt Fredrik styrde upp spelet bra. Positivt var också att Anders Isgren var tillbaka efter sin ryggskada och trots att han matchades sparsamt visade Anders att han blir en tillgång så fort han är ifatt träningsmässigt. Jimmy Nordström fick också speltid och gjorde två fina kantmål på två försök.

Trots allt var Ystads 9M besättning i form av Krysztof Fatalski, Bastian Andersson, Martin Korowski och Marcus Håkansson, matchens behållning. Denna kvartett förenar både tyngd och finess med spelskicklighet vilket IFK aldrig hittade något vapen emot och dessa fyra gjorde lite som man ville, antingen man satte sina lagkompisar i läge eller avslutade på egen hand. 26 av Ystads 36 mål gjorde dessa herrar tillsammans.

Hometeam: YSTADS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 20-13
Scorefull: 36-30
Arena: Österportshallen
Crowd: 737
Referee: Jan Johnsson, Göteborg, Tony Östh, Göteborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Jimmy Nordström
Marius Vargalui
Martin Tidén
Daniel Hedlund
Daniel Persson
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Anders Isgren
Pierre Chamizo
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 8
Pierre Chamizo 5
Pär Winkvist 5
Daniel Hedlund 3
Jimmy Nordström 2
Anders Isgren 2
Fredrik Nilsson 2
Daniel Persson
Daniel Thysell
Martin Tidén