Haris matchhjälte när P15:s andralag gick vidare

Det gick bra för IFK Malmös P15, lag 2 när Skånecupen fortsatte efter två dagars uppehåll för nyårsfirande. Man gick vidare till kvartsfinal, sedan man i åttondelsfinalen besegrat Lunds SK med 2-1. Stor matchhjälte blev Haris Xhemajli med sina två mål.

Gruppspelet gick utan några vidare problem för IFK. Efter knappa segrar i de två första matcherna ångade man på och de två sista matcherna slutade med sammanlagd vinst med 19-0, totalt 25-3 på fyra matcher.

I åttondelsfinalen mot Lunds SK väntade tuffare motstånd. LSK trummade på och skapade en hel del chanser, men antingen sköt man utanför eller stod IFK:s målvakt Abdul Semwanga-Nyende i vägen. När man fick in 1-0, var det efter en mindre lyckat ingripande av IFK-målvakten. Men "di gule" tog sig samman och efter två mål av Haris Xhemajli var man i ledningen med 2-1, vilket skulle visa sig bli slutresultatet. I kvartsfinalen får IFK verkligen bekänna färg då man den 4 januari möter Malmö FF 1.

För de båda lagen i Pojkar G klassen som var i farten gick det inte bra ur resultatmässig synvinkel. Men det ska nämnas att tredjelaget faktiskt inte är mer än 9 år, medan motståndarna i de flesta fallen är 10 år. De lyckades ändå vinna sin första match mot Bunkeflo IF med 4-0, vilket får anses som en bra prestation.

Pojkar B 15 år

IFK Malmö 2 – Husie IF 1 3-2
Mål: Ahmed Abed el Karim, Dennie Carlén, Nick Herzberg

Eriksfälts FF 1 – IFK Malmö 2 1-3
Mål: Ahmed Abed el Karim 2, Nick Herzberg

Limhamns IF – IFK Malmö 2 0-8
Mål: Azeem Razwan 4, Ahmed Abed el Karim 2, Dennie Carlén, Himan Shaker

Klågerups GIF – IFK Malmö 2 0-11
Mål: Ahmed Abed el Karim 4, Azeem Razwan 4, Dennie Carlén 2, Haris Xhemajli

Åttondelsfinal

Lunds SK – IFK Malmö 2 1-2
Mål: Haris Xhemajli 2

Pojkar G 10 år

Bunkeflo IF 2 – IFK Malmö 3 0-4
IFK Malmö 3 – Limhamns IF 1 1-4
IFK Malmö 3 – Dösjebro IF 3-5
IFK Malmö 2 – IF Lödde 2 0-2
Arlövs BI – IFK Malmö 2 7-0
Malmö FF 2 – IFK Malmö 2 6-0