Målvaktslöfte i princip klart för "di gule"

IFK Malmö har i princip gjort klart med sitt andra nyförvärv inför årets säsong. Det är den blott 19-årige målvaktstalangen från Staffanstorps GIF, Mattias Filipanics som bestämt sig för att skriva på för Superettanklubben.

– Vi har kommit överens med Staffanstorp och nu återstår det bara att betala övergångssumman innan övergångspapperna skrivs under, säger IFK Malmös sportchef Leif "Fille" Ohlsson till ifkmalmo.com

– Han har tränat med oss i tre månader och jag har hela tiden utgått från att han skulle bli klar för oss. Skulle blivit mer överraskad om han inte blivit det. Mattias är en spännande målvakt inför framtiden, poängterar tränaren Patrik Johansson.

Mattias Filipanics har än så länge bara hunnit med att göra ett inhopp i den gula A-lagströjan. I matchen mot Mjällby AIF spelade han de 25 sista minuterna och höll nollan, det ska dock sägas att han inte behövde göra några större ingripanden. En styrning av Johan Svensson skott i ribban var det enda. Förutom detta har han spelat två U-lagsmatcher mot Härslövs IF och Bunkeflo FF, med ett insläppt mål som resultat.

– Mina starka sidor är hur man uppfattar spelet och att dirigera försvaret. Ska bli kul att spela i en sådan stor klubb som IFK, säger Mattias.

Fakta – Mattias Filipanics

Bor: Staffanstorp
Ålder: 19
Familj: Mamma, pappa, syster
Yrke/utbildning: Idrottsprogrammet på Polhemsskolan, Lund
Längd: 195 cm
Vikt: 100 kg