Stark vändning av IFK

IFK Malmö gjorde en bra match när man på bara några minuter lyckades vända ett 0-2 underläge till 2-2 mot FC Trollhättan.

– Vi spelade mycket bättre än vi har gjort på länge och jag tycker att vi nästan har hittat fram till det spelet som vi ska när väl serien börjar, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Tränare Johansson hade all anledning att vara nöjd med sina mannar i alla fall inledningsvis. Man visade upp ett spel som man inte haft på mycket länge och hade ett klart spelövertag mot Trollhättan. Den nybildade division 2-konstellationen var dock hela tiden giftiga i kontringarna och vid något tillfälle var man nära att få in bollen.

Spelövertaget till trots hade IFK svårt att skapa chanser och att komma till avslut. Men efter 27 minuter slår Jonas Danielsson en frispark till Baskim Sopi som försöker på volley, men träffar inte bollen riktigt och skottet går utanför. Det var istället Trollhättan som tog ledningen i matchen. Fyra minuter före paus fångar Magnus Ring upp en hörna och med en kanonnick ser han till att bollen hamnar i nätet.

Andra halvlek inleddes med ett bra spel från IFK som kontrollerade matchen, men liksom i första halvlek lyckades man inte skapa de där heta chanserna. Man tvingas också byta ut Kenneth Mattsson mot Mattias Filipanics, sedan Kenneth drabbats av en sträckning i ljumsken. Efter 56 minuter hamnar en hörna från Glenn Holgersson hos Baskim Sopi som med en välplacerad nick tvingar Trollhättan-målvakten till en akrobatisk räddning, när han tippar bollen över målet. Trollhättan anfaller och ett inlägg nickas omarkerat in av Andreas Kristoffersson fram till 0-2 i den 66:e minuten. Detta blir oerhört tungt för IFK-spelarna som verkar ha gett upp alla segertankar. Men efter två lyckade byten där Jens Nordström och Marcus Nilsson kommer in, lyckades man både reducera och kvittera.

– Det var synd att vi hamnade i 0-2 underläge så otursamt. Hade vi inte gjort det kunde det blivit riktigt roligt, men det var oerhört starkt att vända. Kul att vi för en gångs skull fick lite flyt också i slutet av matchen. Men trots allt var detta en match som vi borde vunnit, men jag får trots allt vara nöjd om man ser till spelutvecklingen.

83 minuter in på matchen kommer Magnus Eriksson springandes på kanten. Han slår ett fint inlägg till Jens Nordström som helt fri skjuter in bollen. Tre minuter senare kommer kvitteringen. Eric Fischbeins frispark går till Baskim Sopi som lägger fram bollen till Magnus Eriksson. Eriksson väljer sedan osjälviskt att passa fram till Mats Wejsfelt som bredsidar in bollen.

Bäst i IFK var Magnus Eriksson som förutom att vara inblandad i de båda målen var riktigt het.

Närmast väntar allsvenska Kalmar FF på torsdag.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-5-1
Awayteam: FC TROLLHÄTTAN
Awayteam form: –
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 2-2
Arena: Kronetorpsvallen, Arlöv
Crowd: 50
Referee: Jörgen Berggren, Malmö
Goal: 0-1 (41) Magnus Ring, 0-2 (66) Andreas Kristoffersson, 1-2 (83) Jens Nordström, 2-2 (86) Mats Wejsfelt
Homewarning: Baskim Sopi, Johan Åkesson, Mats Wejsfelt
Home sent of: –
Homempv: Magnus Eriksson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Roger Nilsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Eric Fischbein
Johan Åkesson

Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Mattias Filipanics (målvakt, Kenneth Mattsson 51)
Jens Nordström (Roger Nilsson 66)
Marcus Nilsson (Jörgen Svensson 78)
Fredrik Jönsson
Marcus Winqvist
Patrik Larsson
Wissam Barjawi
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –