Årets första seger

Efter två förluster och en oavgjord vann IFK Malmös damlag sin första match för året när man besegrade Kiviks FF med 5-1 under träningslägret på Österlen.

Efter avfärd till Österlen fredag kväll från Stadion packades tjejerna in i en stuga som låg underbart vid havet. Det var ungefär 25 meter ner till vattnet och stugan var omgiven av en skogsdunge. Den första kvällen bestod av uppackning, personliga samtal med tränaren Christian Påhlsson samt att titta på TV och riktigt längta efter lördagens träning.

Lördagens träning bestod av två pass, med betoning på anfallsspel och fasta situationer. Lördagskvällens aktiviteter får tjejerna berätta om senare, men det sägs att de var roliga. Söndagen bestod av ett lättare träningspass eftersom det var match senare på dagen. En bra match som var en stor laginsats med tanke på träningspassen som satt sina spår i kroppen.

Det kördes fria byten i rask takt, eftersom vi oturligt nog drabbades av en del skador. Inger Larsson fick en sträckning, Marie Sjöholm råkade ut för en knäskada samt Therese Lövqvist som råkade ut för både näsblod och fläskläpp. Dessutom var Marie Järlesäter och Maria Svensson småskadade sedan tidigare. Endast Inger Larsson och Marie Sjöholm tvingades bryta, bara de inte blir borta för länge.

Alla kämpade och visade verkligen sin vilja att i år ska det krigas om serievinst!? Tränaren tackade tjejerna efter matchen för en härlig inställning och ingen kommer väl att glömma köldnätterna eller Sofia Jönssons "grisdans". Vad de nu menar med det? Ett stort plus även till kökspersonalen som bestod av lagledaren Cecilia "Svannis" Svensson och skadade Linda Nilsson.

Kiviks FF – IFK Malmö 1-5 (1-2)
Mål: 0-1 Inger Larsson, 0-2 Marie Järlesäter, 1-3 Susanne Carlsson, 1-4 Therese Lövqvist, 1-5 Jenny Malmström

IFK MALMÖ

Sofia Svensson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Pernilla Frösslund
Maria Svensson
Pia Lindström
Karin Caesar
Therese Lövqvist
Jenny Malmström
Sofia Jönsson
Inger Larsson

Avbytare

Marie Järlesäter
Marie Sjöholm
Malin Holk