Rapport från P10

Martin Hajdu, tränare för IFK Malmös P10 rapporterar från senaste matchen.

Egentligen skulle vi inte spela match denna helg, men så frågade min hjälptränare, Preben om vi skulle vilja åka över till Danmark och spela en match mot Brödeskov IF, ett jättebra förslag.

Jag tyckte spelarna spelade stundtals bra men glömde ibland bort att de hade medspelare. Vi öppnade i väldigt högt tempo och ledde med 3-0 efter bara några minuter. Men efter det så började laget lira och köra lite för mycket enmansshow och då blev det inga fler mål på en bra stund.

I halvlek ledde vi med 5-0 (tror jag). Jag sa till killarna att de hade spelat bra men att de
skulle passa bollen mer. I träningsmatcher spelar det ingen roll om man vinner med ett måls marginal eller tio måls marginal. Det viktiga är att de spelade den fotboll som vi vill spela.

Nu vann vi denna match med 13-0 och följande spelare gjorde målen. Jag har nu börjat med att skriva ner vem det är som spelar fram till målen också, för att jag tycker det är minst lika bra att spela fram till ett mål än att göra ett.

Spelarbedömningar

Christoffer Hagsell – spelade strålande. Hade inte särskilt mycket att göra men de gånger de kom fria mot honom gjorde han riktigt bra räddningar. Satte igång spelet väldigt snabbt, genom att själv springa ut med bollen 10-20 meter ut på planen, väldigt bra gjort!

Delfin Dajaku – spelade väldigt bra stundtals. Bra passningar till mittfältarna och anfallaren. Skiftade kant väldigt snabbt. Men han började dribbla lite för mycket när vi ledde med några mål. Tre assist och ett mål. Kanonbra!

Tommy Karlsson – spelade väldigt stabilt, vilket han alltid gör. Fina brytningar och säkert spel. Men ibland blev det lite missförstånd mellan han och ytterbackarna om vem som skulle stanna kvar där nere. Fick en smäll på foten i andra halvlek och spelade därför inte så mycket i den andra halvleken för att spara honom till nästa match.

Jesper Jönsson – lagets roligaste spelare. Sa till mig hela matchen att han ville spela back. Så det fick han eftersom det inte är många andra som vill göra det. Men när det var tio minuter kvar av matchen frågade jag honom: Har du gjort något mål? Då sa han: Nej, jag spelar ju bara back. Så då satte jag inte honom snabbt på anfallsplatsen, men då började han klaga på det. – Nej, jag vill inte! Men han sprang in på plan och efter två minuter hade han gjort ett mål. Glad var han efter det!

Erik Johansson – spelade väldigt bra. Passade, dribblade i rätt läge. Erik har inte många felpass i en match. Spelar väldigt enkelt och man vet att han alltid ger 100 % i alla lägen. Bra kämpat!

Josh Draycott – killen skjuter som Ryan Giggs med vänsterfoten. I denna match visade han oss att han kan skjuta som Beckham med högerfoten. Tre mål gjorde han med högerfoten och ett blev det med vänsterfoten. Bra gjort!

Emil Borg – var väldigt spelsugen idag.. kämpade och sprang hela matchen, även när han var avbytare. När Emil kommer fri mot målvakten missar han väldigt sällan. Två mål blev det!

Dennis Zivkovic – fick spela både ytterback och mittfältare idag. Kämpar alltid för laget. Även om han inte alltid får bollen ute på kanten så springer han alltid. Spelade bra idag och kommer att göra det framöver också.

Linus Lundquist – spelar väldigt enkelt och jobbar väldigt mycket. Hittar Emil väldigt bra. Är nog den spelare som frågar och tjatar minst om att han vill komma in när han är avbytare. De andra grabbarna ska lära sig av Linus. Jättebra spelat idag!

Patrice Behrad – fick idag spela på massa olika platser, ytterback, mittback och mittfältare. Skötte sig lika bra på alla platser. Passar och dribblar i rätt läge. Bra spelat!

Soner Senuyz – spelade ytterback och mittfältare idag. Ett mål och en assist. Gör väldigt lite fel under matchen. Kämpar alltid för laget och sköter sig väldigt bra utanför planen också.

Brödeskov IF (DK) – IFK Malmö 0-13 (0-5)

Mål: Josh Draycott 4, Erik Johansson 3, Emil Borg 2, Delfin Dajaku, Jesper Jönsson, Linus Lundquist, Soner Senuyz
Assist: Delfin Dajaku 3, Erik Johansson 2, Dennis Zivkovic, Jesper Jönsson, Josh Draycott, Linus Lundquist, Soner Senuyz, Tommy Karlsson

IFK MALMÖ (3-2-1)

Christoffer Hagsell

Delfin Dajaku
Tommy Karlsson
Jesper Jönsson

Erik Johansson
Josh Draycott

Emil Borg

Avbytare

Dennis Zivkovic
Linus Lundquist
Patrice Behrad
Soner Senuyz

Nästa match är mot Kvarnby lördagen den 27/4 klockan 11.00. Kom gärna och titta på grabbarna då. Tyvärr kommer jag inte att var där för att jag åker själv på träningsläger.

Vårt andra lag spelar match samma dag mot Kirsebergs IF 2 klockan 12.00. Vårt tredje lag spelar match på söndag klockan 10.00 mot Heleneholm (spelas på Heleneholms IP).

Text: Martin Hajdu