Seriestart för P16

Efter en ganska besvärlig försäsong med otroligt mycket influensa i laget inleder IFK Malmös P16 serien på söndag med match mot Oxie IF.

– Vi ska försöka vinna varje match, men alla lag lyfter sig mot IFK så det blir svårt. Förra säsongen visade bottenlaget Veberöds AIF att de kunde slå oss, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

Skador och sjukdomar har präglat förberedelserna inför serien. Man har inte kunna ställa upp med ordinarie manskap i en enda match. I seriepremiären kan inte Tobias Kristensson vara med. Hans penicillinkur mot influensan slutar först på matchdagen, men han kan förhoppningsvis vara med i kommande veckas DM-match mot IFK Trelleborg.

– Det är otroligt skönt att alla är friska nu, till och med Firat är tillbaka. Bara Stefan Chlopecki som åkte på en skada i inomhusspelet är fortfarande borta och beräknas inte vara tillbaka förrän till hösten.

Laget kommer att ställa upp i två utomhuscuper. Skånetrafiken Cup i Hässleholm den 10-12/5 och den Internationella Elitcupen i Kalmar den 24-28/7.

Serie: Pojkallsvenskan Södra Götaland
Tränare: Johnny Kristensson (andra säsongen)
Nyförvärv: Ahmed Abdul-Rahim (Arlövs BI), Carlos Quros (Arlövs BI)
Förluster: Ali Isa (Nybro IF), Kemal Suljagic (Malmö FF), Ulrik Friberg (slutar)