B-laget förlorade trots utvisning

IFK Malmös B-lag förlorade seriepremiären mot Landskrona BoIS med 2-1, trots att BoIS spelade med bara tio man i 35 minuter.

– Det var klart bättre än sist mot Kirseberg, nu spelade vi i alla fall hyfsat. Inställningen var bra och vi hade ett klart spelövertag i den andra halvleken och borde vunnit, poängterar IFK Malmös assisterande tränare Tommy Hansson till ifkmalmo.com.

– Vi började jättebra, men efter att Malmö tagit ledningen tog de också över. I slutet av halvleken kom vi dock tillbaka och fick två turliga mål. Utvisningen i andra förändrade matchbilden totalt. Vi tvingades att totalt inrikta oss på försvarsspelet, vilket vi skötte bra. IFK borde dock vunnit, säger Landskrona BoIS assisterande tränare Urban Stoltz.

Landskrona BoIS började bäst, men det var ändå IFK som tog ledningen efter fem minuter. Ett inlägg från Marcus Winqvist slås enkelt i mål av Jens Nordström. Innan målet hade BoIS haft ett skott i underliggaren. IFK förde spelet och skapade en del målchanser. Strax innan halvtidsvilan fick BoIS nytändning genom Måns Sörensson som med två mål såg till att vända på matchen.

Andra halvlek drabbades BoIS ganska snabbt av en utvisning på Joachim Hansson. Nu orkade inte BoIS fortsätta föra spelet. IFK tog över igen och skapade en hel del målchanser, främst på kontringar. Wissam Barjawi var en av många som missade frilägen.

– Resultatet speglar inte matchen, med tanke på hur spelet såg ut. Vi var dock, liksom A-laget för uddlösa i avsluten, konstaterar Tommy och passar på att berömma Jörgen Svensson, Jimmi Olsson och Martin Alm.

Närmast väntar Trelleborgs FF för B-laget.

IFK Malmö – Landskrona BoIS 1-2 (1-2)

Arena: Malmö IP
Domare: Tony Nilsson
Mål: 1-0 (5) Jens Nordström, 1-1 (38) Måns Sörensson, 1-2 (43) Måns Sörensson
Varningar: Jimmi Olsson (IFK), Jonas Olsson (BoIS)
Utvisningar: Joachim Hansson (BoIS)
Matchens lirare: Jörgen Svensson (IFK), Måns Sörensson (BoIS)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Martin Jönsson
Martin Alm
Baskim Sopi
Marcus Winqvist

Jörgen Svensson
Jimmi Olsson
Marcus Nilsson
Jens Nordström

Gergin Yilmaz
Wissam Barjawi

Avbytare

Daniel Karjalainen (Baskim Sopi 45)
Reza Sadaqatyar (Wissam Barjawi 65)
Samphan Promsri-Målgren (Gergin Yilmaz 80)