Trött P16 förlorade

Tre matcher på sex dagar har satt sina spår för IFK Malmös P16-lag. Efter seger i de två tidigare matcherna blev det storförlust mot Trelleborgs FF som vann med 6-2.

– De två tidigare matcherna har verkligen tröttat ut killarna, särskilt den långa förlängningen mot IFK Trelleborg. Nu visade detta sig i andra halvlek mot TFF, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

Trelleborgs FF tog ledningen redan efter fyra minuter på en frispark. IFK Malmö spelade sedan ut TFF och efter mål av Nana Piesie och Ahmed Abdul-Rahim var man i ledningen med 2-1. En hel del chanser skapades i det höga tempot och strax före halvtidsvilan missade Ahmed Abdul-Rahim ett friläge.

Andra halvlek blev istället Trelleborgs. En snabb kvittering, två minuter in i halvleken tog musten ur IFK-spelarna. Trelleborg gjorde sedan det ena målet efter det andra och kunde rättvist vinna med 6-2.

– Tycker vi spelade fin fotboll i första halvlek och borde gjort något mål till. I andra halvlek tröttnade vi totalt och det har ju sina anledningar. Skulle vi fått 3-1 i Abdul-Rahims friläge före paus kunde det blivit en helt annan matchbild i andra, konstaterar Johnny.

Närmast väntar Åkarps IF för IFK.

Trelleborgs FF – IFK Malmö 6-2 (1-2)

Arena: Vångavallen
Domare: Bert Linde, Trelleborg, Bengt Skoog, Trelleborg, Sten Nilsson, Trelleborg
Mål: 1-1 (14) Nana Piesie, 1-2 (27) Ahmed Abdul-Rahim
Varningar: Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Besnik Liazani
Tobias Kristensson
Richard Adamczyk
Haris Xhemajli

Zoran Jovanovic
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Nick Herzberg

Nana Piesie
Ahmed Abdul-Rahim

Avbytare

Ahmed Abed el Karim (Firat Sahan 65)
Azeem Razwan (Nana Piesie 70)
Himan Shaker (Nick Herzberg 70)