Seriestart för P15

IFK Malmös P15 inleder serien på söndag med match mot Skurups AIF. Målet i år är att ta sig upp i Pojkallsvenskan.

– Vi ska försöka göra det genom att vinna B-gruppen på våren och sedan bli bland de fyra bästa i A-gruppen på hösten. En annan möjlighet är att vi vinner B-gruppens höstserie och sedan kvalar oss upp, kommenterar IFK Malmös P15-tränare Christian Påhlsson.

Man kunde fått en betydligt lättare väg till Pojkallsvenskan om man vunnit fjolårets B-grupp. Då hade man redan funnits i vårens A-grupp och sluppit det sämre matchandet i grupp B.

– Vi har spelat jämnt mot alla lagen i grupp A. De flesta lagen har vi antingen slagit eller spelat oavgjort mot. Olympic besegrade oss med 2-0 i fjol, men i årets träningsmatch vann vi med 6-1. Jag tror mycket på det här laget i år. Truppen har blivit bredare och spelet har blivit mycket bättre.

Vårsäsongen har varit bra med flera segrar mot bra motstånd. När det nu är dags för seriestart är hela truppen förutom Enis Bakilja frisk.

– Enis, som är vår stora anfallare har drabbats av en knäskada. Vi får en lucka efter denna matchen, eftersom vi bara är nio lag i serien och ett lag får stå över varje omgång. Det innebär att han troligtvis kan vara med i nästa match. Han hade nog kunnat spela även mot Skurup, men det är inte värt att chansa.

Serie: P15 Skåne Grupp B2 (vår)
Tränare: Christian Påhlsson (andra säsongen)
Nyförvärv: Ahmed Tamim (Turk Anadolu FF), Carl Holm (Heleneholms SK), Dalibor Rajic (NK Croatia), Farid Mosavi (Allians), Imridin Gashi (Håkanstorps BK), Mohammed Al-Heich (Turk Anadolu FF), Omar El-Heich (Turk Anadolu FF), Rashad Rasho (nyinflyttad från utlandet)
Förluster: Lamine Aknouche (klubb ej klar), Mirjet Sfishta (BK Olympic)