P16 skuggar HIF i toppen

På onsdagen kom den fjärde segern i årets serie för IFK Malmös P16 när man besegrade Eskilsminne IF med 3-1. Man ligger nu tvåa i Pojkallsvenskan Södra Götaland, med samma poäng men också en match mindre spelad än serieledarna Helsingborgs IF som besegrade Lunds BK med 5-0.

– Vi gjorde som vanligt en stark första halvlek för att falla tillbaka lite i andra. Försvarsspelet har vi styrt upp, vilket har inneburit att vi endast släppt in ett mål per match, de två senaste matcherna, kommenterar IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

Redan tidigt stod det klart var segern skulle hamna. IFK gick fram till 2-0 redan efter elva minuter. 1-0 kom efter fyra minuter då Himan Shaker lobbar bollen över EIF-målvakten från trettio meter. 2-0 efter elva minuter var en snabb omställning med få tillslag där Matko Scapec-Kukina avslutade snyggt. IFK fortsatte att pressa på och skapade en hel del målchanser, dock utan att kunna förvalta dem väl.

– Azeem sköt ett stenhårt skott i ribbans underkant som landade på mållinjen. Även Matko och Fatos hade varsitt kanonläge, menar Johnny.

Eskilsminne fick ett tidigt reduceringsmål i den andra halvleken, men IFK såg snabbt till att avgöra matchen. Ett samarbete mellan Ahmed Abdul-Rahim, Carlos Quros och Nick Herzberg bäddade vägen för 3-1 efter 65 minuter. Anfallet avslutas med att Ahmed rundar en försvarare och avslutar med ett hårt skott i mål.

IFK segern var odiskutabel. Man hade det klart bästa spelet och de flesta målchanserna. Även om Eskilsminne hade några chanser var det aldrig någon riktig fara.

– Nej, de orkade inte fullfölja då det uppstod målchanser för dem. För övrigt måste jag ge eloge till Nick som kom in och gjorde en mycket stark insats i den andra halvleken, avslutar Johnny.

Eskilsminne IF – IFK Malmö 1-3 (0-2)

Arena: Harlyckan
Domare: Zeljko Rasic, Helsingborg, Mirce Markovski, Helsingborg, Martin Johnsson, Helsingborg
Mål: 0-1 (4) Himan Shaker, 0-2 (11) Matko Scapec-Kukina, 1-3 (65) Ahmed Abdul-Rahim
Varningar: Matko Scapec-Kukina, Nick Herzberg, Zaidoon Latoof (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Himan Shaker
Tobias Kristensson
Besnik Liazani
Haris Xhemajli

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Zaidoon Latoof

Azeem Razwan
Ahmed Abdul-Rahim

Avbytare

Carlos Quros (Matko Scapec-Kukina 50)
Nick Herzberg (Azeem Razwan 50)