PÄ onsdagen kom den fjÀrde segern i Ärets serie för IFK Malmös P16 nÀr man besegrade Eskilsminne IF med 3-1. Man ligger nu tvÄa i Pojkallsvenskan Södra Götaland, med samma poÀng men ocksÄ en match mindre spelad Àn serieledarna Helsingborgs IF som besegrade Lunds BK med 5-0.

– Vi gjorde som vanligt en stark första halvlek för att falla tillbaka lite i andra. Försvarsspelet har vi styrt upp, vilket har inneburit att vi endast slĂ€ppt in ett mĂ„l per match, de tvĂ„ senaste matcherna, kommenterar IFK Malmös P16-trĂ€nare Johnny Kristensson.

Redan tidigt stod det klart var segern skulle hamna. IFK gick fram till 2-0 redan efter elva minuter. 1-0 kom efter fyra minuter dÄ Himan Shaker lobbar bollen över EIF-mÄlvakten frÄn trettio meter. 2-0 efter elva minuter var en snabb omstÀllning med fÄ tillslag dÀr Matko Scapec-Kukina avslutade snyggt. IFK fortsatte att pressa pÄ och skapade en hel del mÄlchanser, dock utan att kunna förvalta dem vÀl.

– Azeem sköt ett stenhĂ„rt skott i ribbans underkant som landade pĂ„ mĂ„llinjen. Även Matko och Fatos hade varsitt kanonlĂ€ge, menar Johnny.

Eskilsminne fick ett tidigt reduceringsmÄl i den andra halvleken, men IFK sÄg snabbt till att avgöra matchen. Ett samarbete mellan Ahmed Abdul-Rahim, Carlos Quros och Nick Herzberg bÀddade vÀgen för 3-1 efter 65 minuter. Anfallet avslutas med att Ahmed rundar en försvarare och avslutar med ett hÄrt skott i mÄl.

IFK segern var odiskutabel. Man hade det klart bĂ€sta spelet och de flesta mĂ„lchanserna. Även om Eskilsminne hade nĂ„gra chanser var det aldrig nĂ„gon riktig fara.

– Nej, de orkade inte fullfölja dĂ„ det uppstod mĂ„lchanser för dem. För övrigt mĂ„ste jag ge eloge till Nick som kom in och gjorde en mycket stark insats i den andra halvleken, avslutar Johnny.

Eskilsminne IF – IFK Malmö 1-3 (0-2)

Arena: Harlyckan
Domare: Zeljko Rasic, Helsingborg, Mirce Markovski, Helsingborg, Martin Johnsson, Helsingborg
MĂ„l: 0-1 (4) Himan Shaker, 0-2 (11) Matko Scapec-Kukina, 1-3 (65) Ahmed Abdul-Rahim
Varningar: Matko Scapec-Kukina, Nick Herzberg, Zaidoon Latoof (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Himan Shaker
Tobias Kristensson
Besnik Liazani
Haris Xhemajli

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Zaidoon Latoof

Azeem Razwan
Ahmed Abdul-Rahim

Avbytare

Carlos Quros (Matko Scapec-Kukina 50)
Nick Herzberg (Azeem Razwan 50)