Första poängen för B-laget

IFK Malmös B-lag tog sin första poäng i Utvecklingserien södra när man spelade oavgjort 2-2 mot Ängelholms FF i en match som borde hade slutat med IFK-seger.

IFK Malmö hade sju spelare från A-truppen i startelvan och det var upplagt för en bra match.

IFK började bäst, men det var ändå Ängelholm som tog ledningen efter en kvart på en frispark där IFK-målvakten Mattias Filipanics stod helt felplacerad.

Ledningen skulle dock inte vara särskilt länge och redan i anfallet efter kom kvitteringen. Roger Nilsson sköt ett först ett klockrent skott i stolpen, men via ett par spelare hamnade bollen till slut hos Gergin Yilmaz som slog in bollen nere vid stolpen.

Ängelholm kom i en kontring efter 35 minuter där ett välplacerat långskott helt lurade IFK-målvakten fram till 1-2.

I slutet av halvleken låg IFK starkt på för en kvittering och Mats Wejsfelt tvingade målvakten till att med en mycket bra räddning tippa bollen över målet. På stopptid kom sedan kvitteringen när Wejsfelt nickade in en hörna.

Andra halvlek var långt ifrån lika bra som den första och innehöll inga mål, även om det inte saknades målchanser från båda hållen.

Symptomet med missade målchanser i massor verkar gälla för både IFK:s A-lag och B-lag. Liksom i gårdagens match mot Mjällby missade IFK en hel del mot Ängelholm.

Bästa insatsen i IFK stod vänsterbacken och utvecklingslagsspelaren Björn Johansson för. Även högerbacken Andrei Moticeac och mittbacken Mats Wejsfelt var bra. Mats visade som alltid upp en härlig inställning.

IFK Malmö – Ängelholms FF 2-2 (2-2)

Arena: Malmö IP
Domare: Daniel Persson, Skurup
Mål: 1-1 (16) Gergin Yilmaz, 2-2 (45) Mats Wejsfelt
Varningar:
Matchens lirare: Björn Johansson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Andrei Moticeac
Fredrik Jönsson
Mats Wejsfelt
Björn Johansson

Roger Nilsson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson
Blerti Kadriu

Wissam Barjawi
Gergin Yilmaz

Avbytare

Daniel Karjalainen
Luan Topalli
Samer Ali