1-2 (1-1) borta mot Sylvia – det var ett resultat som IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson naturligtvis inte alls var nöjd med.

– Vi skapade en hel del framåt. Men den aggressivitet och den skärpa vi visat i de senaste matcherna var som bortblåst i dag, sa Patrik efter den snöpliga smällen i Norrköping.

Visst fick IFK Malmö en drömstart med 1-0 redan efter 18 minuters spel. Men efter det att Marcus Nilsson efter en hörna prickat in IFK:s ledningsmål fick hemmalaget alldeles för stora ytor.

– Vi bjöd på deras kvittering (Pelle Andersson efter 22 minuter) och på deras 2-1-mål (Chay Hews, två minuter in på den andra halvleken).

– Alla lag gör misstag, men det försvarsspel vi visade upp mot Sylvia var långt i från samma stabila försvarsspel som vi visat upp tidigare, sa Patrik.

Viljan vinner ofta över kunnandet. Och Patrik Johansson var den förste att hålla med om att Sylvia visade en betydligt hetare vilja i matchen än hans adepter.

– Vi spelade alldeles för lågt i dag. Det räcker inte att vi presterar ett bra passningsspel så länge som det där lilla sista saknas. Ska man ta poäng i den här oerhört jämna serien krävs det att alla lagdelar arbetar hårt och arbetar ihop, summerade Patrik.

Fram tills matchen mot Sylvia hade IFK Malmö visat upp ett lika effektivt som kompakt försvarsspel. Nu var IFK-lirarna inte lika taggade och det straffade sig.

IFK Malmö kom till spel utan skadade lagkaptenen Jonas Danielsson. Jimmi Olsson ersatte och gjorde en bra match, men IFK-kollektivet stod inte alla att känna igen.

I paus tvingades Marcus Nilsson kliva av sedan han fått smärtor i ljumsken. Det innebar att Glenn Holgersson tog steget upp på mittfältet och att Mats Wejsfelt övertog platsen som vänsterback.

Glenn Holgersson hade IFK:s vassaste chans efter paus då han tre minuter från slutet fick praktträff med vänstern och tvingade Jakob Tenselius till en jätteräddning.

På onsdag hemma mot Trelleborgs FF kommer Holgersson att sitta på läktaren. Han drog nämligen på sig sin tredje varning för säsongen mot Sylvia och är därmed avstängd. Av allt att döma innebär detta att IFK startar med samma backlinje som avslutade matchen mot Sylvia, det vill säga Anders Jemail, Martin Alm, Baskim Sopi, Mats Wejsfelt.

– Hur pass allvarlig Marcus skada är vet jag ännu inte, men förhoppningsvis kan han vara med mot Trelleborg, sa Patrik Johansson som har samma förhoppningar angående Jonas Danielsson

Hometeam: IF SYLVIA
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 2-1
Arena: Bollspelarens IP
Crowd: 307
Referee: Markus Strömbergsson, Gävle, Mathias Klasenius, Örebro, Hans Hellgren, Gävle
Goal: 0-1 (18) Marcus Nilsson, 1-1 (22) Pelle Andersson, 2-1 (47) Chay Hews
Homewarning: Benyam Seyoum, Magnus Karlsson
Home sent of: –
Homempv: Lars Ström
Awaympv: Magnus Eriksson
Hometeam Squad: Jakob Tenselius

Johan Larsson
Michael Cupan
Magnus Karlsson
Fredrik Åström

Benyam Seyoum
Lars Åkerberg
Chay Hews
Lars Ström

Pelle Andersson
Henrik Andersson
Hometeam Sub: Jonas Björkholm (Pelle Andersson 77)
Kristoffer Dyverfeldt (Jonas Björkholm 83)
Johan Jönsson (Benyam Seyoum 89)
Christoffer Jussila
Oskar Havås (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Marcus Nilsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Mats Wejsfelt (Marcus Nilsson 46)
Patrik Larsson (Jimmi Olsson 77)
Fredrik Jönsson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)