Statusrapport inför Skånederbyt

Det är dags för IFK Malmös första Skånederby i årets Superetta. På onsdagen kommer förra säsongens allsvenskar, Trelleborgs FF, på besök till Malmö IP.

Patrik Johansson, IFK-tränaren, har plötsligt fått en hel del att grubbla på. I söndags bröts den förlustfria sviten när "gulingarna" gick på pumpen borta mot Sylvia. Dessutom drog Glenn Holgersson på sig sin tredje varning i den matchen och är avstängd i Skånederbyt.

Lägg därtill en skadelista som hade bekymrat vilken tränare som helst: Marcus Nilsson skadade sig mot Sylvia och börjar på bänken mot TFF. Lagkaptenen Jonas Danielsson har fortfarande ont i ett lår efter hemmamötet mot Mjällby. Jens Nordström är ännu inte frisk efter skadan han fick borta mot Brommapojkarna, Bobby Kociski är fortfarande skadad och Marcus Winqvist är korsbandsopererad.

– Det börjar bli lite för mycket nu, säger Patrik.

Matchen mot Trelleborgs FF är något av "upp till bevis" för IFK Malmö. Patrik Johansson har tidigare deklarerat att det gäller att ha "en hög lägstanivå" och så var fallet mot Sylvia även om det inte räckte till poäng den gången. Trelleborgs FF tippades inför seriestarten av de flesta som en given aspirant till en av de två topplaceringarna i serien.

Alf Westerbergs killar har dock inte alls motsvarat förväntningarna. TFF-spelet har gått i baklås och laget parkerar i nuläget näst sist i tabellen.

– Men vi vet vad TFF kan prestera och det är helt klart en av säsongens tuffaste uppgifter, påpekar Patrik Johansson.

– Någon gång måste det vända för ett lag med så många bra spelare och med så mycket rutin. Dessutom räknar jag med att TFF är heltänt. Ingen kommer till spel i ett derby utan att ge allt man har.

Själv räknar Patrik med att hans adepter ska vara betydligt mer aggressiva än fallet var mot Sylvia. Positivt är att Roger Nilsson är tillbaka i truppen efter sin korsbandsskada. Roger har gått för fullt på träningen och har sett het ut.

"Rogge

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Fredrik Jönsson
Wissam Barjawi
Marcus Nilsson
Roger Nilsson
Mattias Filipanics (målvakt)