Inför matchen mot Frölunda

IFK Malmö-tränaren Patrik Johansson gör inte några större ändringar i laget till söndagens bortamatch mot Frölunda. Enda förändringen är att Mats Wejsfelt går in som mittback eftersom Martin Alm är avstängd efter det att han drog på sig sin tredje varning senast. Glenn Holgersson är emellertid tillbaka efter sin avstängning.

Efter en kul gul period har IFK Malmö nu spelat tre raka matcher utan att vinna.

– Jag tycker dock att vi varit det bättre laget såväl mot Mjällby som mot Sylvia och Trelleborgs FF, säger Patrik Johansson.

– Vårt stora problem är att vi har så förbaskat svårt att göra mål.

Om det råder måltorka i IFK Malmö gäller motsatsen Frölunda. Serietvåan är Superettans målfarligaste lag med 25 fullträffar.

– Frölunda på bortaplan är en av de tuffaste uppgifterna i serien.

– Men jag tror samtidigt att det kan passa oss bra. Vi har varit enormt nederlagstippat både mot Västerås SK och mot Brommapojkarna. Då har vi spelat utan press och vunnit.

Skadelistan är oroväckande långt: Marcus Nilsson hade mycket ont i en fot efter matchen mot Trelleborgs FF. På fredagens träning kunde Marcus inte alls delta. Lagkaptenen Jonas Danielsson, Jens Nordström och Bobby Kociski är ännu inte igång med fotbollsträning utan får nöja sig med rehabiliteringsträning. Marcus Winqvist är korsbandsopererad.

Mot Frölunda tar 18-årige Björn Johansson plats på avbytarbänken.

– Björn är en egen produkt som gjort mycket starka insatser i B-laget, säger Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jimmi Olsson
Eric Fischbein
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Fredrik Jönsson
Wissam Barjawi
Björn Johansson
Roger Nilsson
Mattias Filipanics (målvakt)