Oavgjort mot Brage

Det lär dröja innan IFK Malmös assisterande tränare Tommy Hansson glömmer 1-1 (0-0)-matchen mot IK Brage i Superettan. Dels fick han hastigt och lustigt för första gången själv basa över laget. Dels blev den första halvleken riktigt ruggig ur IFK-synpunkt.

Natten till tisdagen blev IFK-tränaren Patrik Johansson för första gången pappa (till en flicka) vilket gjorde att han inte kunde följa med bussen till Borlänge.

Tommy Hansson tog sitt ansvar – och som han fick jobba! Den första akten blev nämligen den ruggigaste för IFK:s del på många år.

Efter 16 minuters spel skadade sig lagkaptenen Jonas Danielsson och tvingades utgå. Efter 36 minuter tvingades Baskim Sopi lämna in efter att ha skallat ihop med en Bragespelare. Baskim syddes med fyra stygn och IFK spelade under tio minuter med tio man innan Baskim gav upp alla tankar på fortsatt spel. I paus tvingades Marcus Nilsson kliva av eftersom hans fot svullnade upp.

– Vi hade väldigt svårt att få spelet att fungera i och med att vi tvingades till så många och oplanerade byten, förklarade Tommy Hansson som efter omständigheterna var nöjd med poängen.

Men en poäng kunde mycket väl ha blivit tre. I den 65:e minuten tog IFK Malmö nämligen ledningen genom inhopparen Wissam Barjawi.

– Anders Jemail fick en assist, men frågan är om det helt enkelt inte var en rensning, sa Tommy Hansson med ett leende.

Hur som helst, Jemails långboll nådde Wissam som hur läckert som helst lobbade in bollen bakom Gerhard Andersson i Brages mål. Glädjen blev kortvarig. Minuten senare kvitterade Jörgen Sundström efter det att IFK misslyckats med att få undan bollen.

Poängen mot Brage satt trots allt skönt, men det faktum att IFK inte vunnit en match sedan den 1 juni känns aningen oroande.

– Visst, det kan jag hålla med om. Men tänker man på att vi var utan avstängda Johan Åkesson och Eric Fischbein samt hade tre man på skadelistan inför matchen är resultatet hyfsat. Inte minst med tanke på vad som hände i den första halvleken, sa Tommy.

Vad gäller Jonas Danielsson är risken överhängande att han är borta för resten av säsongen.

– Brages matchläkare befarade det värsta och det ser inte alls bra ut, kommenterade Tommy Hansson.

Baskim Sopi var groggy efter smällen, men piggnade till och kan förmodligen spela på lördag mot Åtvidaberg. Det är för tidigt att bedöma Marcus Nilssons skada först måste man avvakta och se om svullnaden lägger sig.

– I vilket fall som helst så är Johan Åkesson och Eric Fischbein tillbaka, lovade Tommy Hansson.

IFK-försvaret, som varit lite väl darrigt de senaste matcherna, lät Brage skjuta lite väl många skott på storspelande Kenneth Mattsson. Men det var IFK Malmö som var närmast ett segermål. Mats Wejsfelt hade i slutet en praktnick som Gerhard Andersson gjorde en jätteräddning på.

Hometeam: IK BRAGE
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-0
Scorefull: 1-1
Arena: Domnarsvallen
Crowd: 2007
Referee: Jonas Karlsson, Borås, Erik Bergsten, Solna, Hans Hellgren, Gävle
Goal: 0-1 (65) Wissam Barjawi, 1-1 (66) Jörgen Sundström
Homewarning: Mikael Eklund
Home sent of: –
Homempv: Andreas Hedlund
Awaympv: Kenneth Mattsson
Hometeam Squad: Gerhard Andersson

Magnus Korsgren
Göran Bergort
Mikael Eklund
Anders Sjöö

Andreas Hedlund
Anders Augustsson
Mattias Östberg
Johan Norell

Anto Susak
Jörgen Sundström
Hometeam Sub: Henrik Hagberg (Mattias Östberg 81)
Daniel Killgren
Robert Fernström
Seyhmus Abic
Adil Kizil (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt
Glenn Holgersson

Marcus Nilsson
Jonas Danielsson
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Awayteam Sub: Jens Nordström (Jonas Danielsson 17)
Fredrik Jönsson (Baskim Sopi 37)
Wissam Barjawi (Marcus Nilsson 64)
Gergin Yilmaz
Mattias Filipanics (målvakt)