P15 vann båda sina matcher i Kalmar

IFK Malmös P15 har verkligen kommit igång och vann båda sina matcher på fredagen i Kalmar Nyckel Cup.

– Det ser bättre och bättre ut för varje match som jag sagt tidigare. Kommer vi nu etta eller tvåa i denna gruppen blir det final på söndag, sade IFK Malmös P15-tränare Christian Påhlsson nöjt.

Dagen inleddes med att IFK enkelt besegrade Målilla GoIF med 4-0 efter två mål av Zaidoon Latoof och därmed gick vidare som bästa tvåa.

– Målilla hade redan förlorat sina båda tidigare matcher och hade inget att spela för. När vi sedan fick ett tidigt mål flyttade de upp ännu mer och det skapade ytor för oss. Jag tror inte de skapade någon riktig målchans på hela matchen, menade Christian.

I första matchen i slutspelsgruppen besegrade man Smedby AIS med 1-0. Ett Smedby som har fem spelare med i motsvarigheten till Skånelaget bjöd på en mycket tuff och jämn match. Matchens enda mål nickade Zaidoon Latoof in efter en hörna i den 12:e minuten.

– Det kunde gått hur som helst men vi hade marginalerna på vår sida. Smedby var mycket bra konditionsmässigt, hade ett bra passningsspel och var bra försvarsmässigt.

IFK Malmö har i turneringen ändrat om i laget varje match, något som vi lät tränaren Christian Påhlsson förklara varför.

– Anledningen till att jag byter mycket i startelvan från match till match är att varje spelare ska utvecklas mycket individuellt för att så många som möjligt ska hamna i A-laget till slut. Spelarna är dessutom flexibla och kan spela på många olika positioner.

På lördagen möter man först LSW IF som man i gruppspelet förlorade mot med hela 0-3. IFK hade visserligen dålig inställning och ska normalt sätt vinna. I den andra matchen möter man Hossmo BK.

Målilla GoIF – IFK Malmö 0-4

Arena: Fredriksskans IP
Mål: Zaidoon Latoof 2, Blerim Mullici, Mohammed El-Heich
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Rashad Rasho
Ali Jasim
Juan-José Cruz-Jarlhov
Sindri Jonsson

Edgardo Menjivar
Mohammed El-Heich
Hajriz Maloki
Blerim Mullici

Farid Mosavi
Zaidoon Latoof

Avbytare

Carl Holm
Daniel Jovanovic
Nick Holk
Paul Havn

IFK Malmö – Smedby AIS 1-0

Arena: Bergaviks IP
Mål: Zaidoon Latoof
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Juan-José Cruz-Jarlhov
Ali Jasim
Nick Holk
Sindri Jonsson

Daniel Jovanovic
Hajriz Maloki
Paul Havn
Blerim Mullici

Carl Holm
Zaidoon Latoof

Avbytare

Edgardo Menjivar
Farid Mosavi
Mohammed El-Heich
Rashad Rasho