P16 vann i Kalmar efter straffar

IFK Malmös P16 vann Billy Lansdowne Trophy Elitcup i Kalmar sedan man i finalen besegrat Kalmar FF med 4-1 på straffar efter att det stått 0-0 efter full tid.

– Det känns mycket skönt, men nu är killarna trötta efter sjunde matchen på fyra dagar. Kalmar bodde hemma och hade helt andra förhållanden än vi som bodde på en skola, sade en mycket nöjd Johnny Kristensson, tränare i IFK Malmös P16.

Finalen var mycket jämn. IFK Malmö hade ett bra tryck en kvart i första halvlek, medan Kalmar hade sin bästa period under fem minuter i andra halvlek. Kalmar hade under sitt övertag ett skott i utsidan av stolpen.

– Dessutom hade de en chans efter en fin djupledslöpning där Adnan (Zukancic) gjorde en kanonräddning. Men allt som allt var det jämnt även chansmässigt, menade Johnny.

Matchen stod 0-0 efter full tid och straffsparkar fick till för att avgöra tillställningen. Straffarna vann IFK med 4-1, sedan två backar och två mittfältare gjort målen.

– Vi har tidigare förlorat en kvartsfinal och en final på straffar i år, därför fick vi ändra om lite. Straffarna var bombsäkra idag.

IFK-målvakten Adnan Zukancic har fått ett verkligt lyft under turneringen och har bara släppt in två spelmål, förutom straffmålet i finalen.

– Jag får berömma honom, han var mycket bra. I finalen tog han också en av straffarna, medan de sköt en utanför, berömde Johnny.

IFK Malmö har också lyckats med att spela ihop en startelva till höstens seriespel. Förutom lördagens påtvingade byte där Matko Scapec-Kukina fick vila p.g.a en smäll i huvudet har laget varit intakt. På söndagen var Matko tillbaka igen och spelade från start i finalen.

IFK Malmö – Kalmar FF 4-1 efter straffar (0-0)

Arena: Fredriksskans IP
Mål: 1-0 Tobias Kristensson (straff), 2-0 Firat Sahan (straff), 3-1 Himan Shaker (straff), 4-1 Fatos Queriqi (straff)
Varningar: Firat Sahan, Matko Scapec-Kukina (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Besnik Liazani
Emil Lesniewiz
Tobias Kristensson
Himan Shaker

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Nick Herzberg

Ali Alamiri
Azeem Razwan

Avbytare

Ahmed Abdul-Rahim
Ahmed Abed el Karim
Carlos Quros
Nana Piesie
Stefan Chlopecki