IFK-spelare på väg tillbaka

Mittbacken Martin Alm samt mittfältarna Marcus Nilsson och Bobby Kociski var tillbaka när IFK Malmö höll sin första träning efter det veckolånga uppehållet på måndagseftermiddagen.

– Trevligt att ha dem tillbaka. För övrigt var det en bra träning med bra inställning. Vi löpte först i Pildammarna och det var rejäl fart på alla, poängterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Martin Alm slog inför bortamatchen mot Brage upp den ljumskskada som gjorde att han fick avstå hela försäsongen. Det befarades att han kunde missa resten av säsongen, men redan nu är han alltså på väg tillbaka.

– Det är skönt att vara med igen efter att ha varit borta i fyra veckor. Träningen gick bra och jag hoppas kunna spela snart. Får dock först se hur kroppen reagerar på träningen, säger Martin Alm.

Bobby Kociski drabbades av en bristning i baksidan av låret vid en B-lagsmatch i början av juni och har inte kunnat tränat för fullt sedan dess.

– Men nu känns det faktiskt riktigt bra, menar Bobby Kociski.

Även Marcus Nilsson som missat de två senaste matcherna p.g.a smärtor i höften och i en häl tränar för fullt igen.

På träningen saknades Fredrik Jönsson, som fått några dagars extra ledighet. Beträffande nyförvärven Nikolaj Rasmussen och Pontus Andersson hade inte IFK-tränaren Patrik Johansson några större nyheter.

– Nikolaj har fortfarande problem med sitt arbete som polis, men han håller igång med egen träning. Pontus däremot vilar fortfarande sitt knä.