Roger går till moderklubben

Roger Nilsson, IFK Malmös 29-årige mittfältare, har bestämt sig för att lämna IFK Malmö för spel i division 3 och moderklubben Kulladals FF.

– Roger och jag hade ett bra snack inför sommaruppehållet. Han berättade då att han hade svårt att kombinera sitt arbete med att både sitta på bänken i A-laget och spela i B-laget, berättar IFK Malmös tränare, Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

– Eftersom jag inte kunde garantera att Roger skulle vara ordinarie i A-laget inför hösten berättade han att han funderade på att gå till Kulladal. Vi skiljdes i bästa samförstånd och "Rogge" bad att få extra betänketid under semestern, förklarar Patrik.

I söndags tog "Rogge" ny kontakt med IFK-tränaren och meddelade sitt beslut.

– Självklart hade jag varit gladare om Roger stannat kvar eftersom han både är en bra spelare och fin kille, men jag förstår hans situation, menar Patrik.

Bo Cronqvist i IFK Malmös styrelse berättar att övergången gick snabbt.

– Vi ville inte tvinga Roger att stanna kvar. Han vill spela A-lagsfotboll och en kille som så helhjärtat gjort allt för sitt lag som Roger gjort för oss under de här sju åren stoppar man inte.

När IFK Malmö drog i gång träningen tvingades man göra det utan de båda nyförvärven Pontus Andersson och Nikolaj Rasmussen.

– Pontus har en knäskada som fortfarande vållar problem och får troligtvis vila någon vecka till, berättar Patrik Johansson.

– Nikolaj Rasmussen har fullt upp med sin polisutbildning i Köpenhamn.

Eftersom det pågår ett EU-toppmöte där arbetar han oerhört långa pass och har däremellan jour. Men Nikolaj tränar såväl med ett danskt lag som på egen hand.

Det positiva är att såväl Bobby Kociski som Martin Alm och Marcus Nilsson nu kan gå för hundra procent på träningen.

– Jag tar inte ut laget mot Ängelholm förrän på fredag kväll, men alla tre kan spela om de blir uttagna.

Däremot väntar Patrik fortfarande på besked hur det blir med lagkaptenen Jonas Danielsson.

Jonas drabbades av en knäskada borta mot Brage, men Patrik har ännu inte gett upp hoppet om att få Jonas i spelbart skick den här säsongen.

Att Martin Alm är tillbaka tycker han är skönt, inte minst med tanke på att IFK:s andre reslige mittback, Baskim Sopi, är avstängd mot Ängelholm.

– Det är överhuvudtaget mycket pigga ben på träningarna. En veckas träningsuppehåll med vila har gjort gott, säger Patrik Johansson.