Dax igen efter uppehållet

Baskim Sopi avstängd, då tvingas IFK Malmö-tränaren göra en ändring i laget inför lördagens Skånederby mot Ängelholms FF.

Fredrik Jönsson går in som mittback på Baskim Sopis plats. Några andra ändringar gör inte IFK Malmö.

– Killarna gjorde som helhet en mycket bra insats när vi vann mot Brage senast (3-2), säger Patrik som speciellt kunde vara nöjd med det anfallsspel hans gula adepter presterade i den matchen.

– Visst, Magnus Eriksson och Wissam Barjawi fungerade mycket bra tillsammans och att Jörgen Svensson är rejält på gång visade ju hans inhopp med ett segermål.

Efter sommaruppehållet har IFK Malmö haft en mycket bra träningsvecka.

– Det märktes att killarna behövde ett break eftersom vi hade haft det tufft på sistone. Men nu är det mycket spring i benen och det är roligt att de spelare som varit skadade under en tid nu är på väg tillbaka.

Martin Alm, mittbacken, finns till exempel med på bänken mot Ängeholm. Det gör även Marcus Nilsson som även han dragits med en efterhängsen skada.

Bobby Kociski spelade i veckan 60 minuter i b-laget och är aktuell till nästa hemmamatch mot Frölunda.

– Matchen mot Brage var viktig men frågan är om inte den här är ännu viktigare. Jag hoppas Ängelholm är ett lag som vi ska ha efter oss när serien är slut och en seger skulle innebära att vi får lite andrum från¨botten, säger Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Mats Wejsfelt
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Eric Fischbein
Jimmi Olsson
Patrik Larsson

Magnus Eriksson
Wissam Barjawi

Avbytare

Jörgen Svensson
Jens Nordström
Marcus Nilsson
Martin Alm
Mattias Filipanics (målvakt)