Juniorerna besegrade Krubban

IFK Malmös juniorlag inledde höstsäsongen på bästa sätt genom att besegra Lunds BK med 2-1 i Juniorallsvenskan Södra Götaland. Anosh Seyedi blev matchhjälte med sina två mål.

– Det var en stabil laginsats. Vi skapade mycket framåt och vi släppte inte till mycket bakåt. Mokhlos Almaliki var strålande på topp, konstaterade IFK Malmös J-lagstränare Rachid Zaryouch.

Första halvleken präglades av ett ställningskrig på planen, där det var IFK som skapade de vassaste målchanserna. LBK-målvakten prakträddade bl.a. ett kanonskott från Mokhlos Almaliki.

IFK tog över totalt i andra och spelade ut Lund de 25 första minuterna i halvleken. Mokhlos Almaliki slog ett inlägg till Anosh Seyedi som slog till på halvvolley fram till 1-0 för gästerna i den 57:e minuten. Fem minuter senare kom 2-0 sedan Anosh Seyedi slagit en frispark från 25 meter som tog i ribbans underkant och in.

Därefter drabbades båda lagen av varsin utvisning, först Lund och sedan IFK, vilket gjorde att det blev lite stirrigt.

– När det stod 2-0 till oss missade Chahrour (Ahmed) ett friläge, men även om de sedan gjorde ett mål (med nio minuter kvar) var det aldrig någon risk för fler baklängesmål.

Ahmed Chahrour och Andrei Moticeac var lånade från IFK Malmös utvecklingslag, eftersom juniorlaget har lite problem med skador för tillfället.

Lunds BK – IFK Malmö 1-2 (0-0)

Arena: Klostergårdens IP
Domare: Rolf Nilsson, Åkarp, Fredrik Lindén, Åkarp, Harald Grönvall, Veberöd
Mål: 0-1 (57) Anosh Seyedi, 0-2 (62) Anosh Seyedi
Varningar: Andrei Moticeac 2
Utvisningar: Andrei Moticeac

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Andrei Moticeac
Rashid Resk
Ibrahim Abou-Alpha
Samphan Promsri-Målgren

Jonas Pantelidis
Zoran Jovanovic
Nima Modyr
Anosh Seyedi

Mokhlos Almaliki
Ahmed Chahrour

Avbytare

Hassan Fakhro (Ahmed Chahrour 35)
Shaban Sadiku (Mokhlos Almaliki 35)
Andreas Mladenovic (Zoran Jovanovic 83)

I halvtid byttes Chahrour och Almaliki in igen, medan de som blev inbytta i den 35:e minuten gick ut. I den 71:e minuten kom sedan Shaban Sadiku in istället för Anosh Seyedi