Två nya fanns med när IFK vann

Två nya spelare fanns med när IFK Malmös serieledande damlag genrepade inför nästa helgs höstpremiär i division 5 genom att besegra division 4-laget Håkanstorp/Klågerup med 4-1.

Spelarna det handlar om är Malin Engelbrekt från BK Vången som spelade mittback och Jenny Nilsson från Höllvikens GIF som hoppade in som vänsterback.

– Jag tycker att de gjorde en bra insats. De agerade lugnt och stabilt, sade IFK Malmös tränare Christian Påhlsson.

Även en tredje spelare, Kicki från Bunkeflo IF skulle ha varit med mot Håkanstorp/Klågerup, men fick förhinder p.g.a sitt arbete. Ingen av spelarna är dock klara ännu.

– Spelarna har själva sökt sig till oss. Jenny har tidigare spelat med Pernilla (Frösslund) i Höllviken och känner "Svannis" (lagledaren Cecilia Svensson), förklarade Christian och fortsatte.

– Vi har en bra stämning i truppen och det är lätt att komma in som ny, eftersom spelarna är öppna för nytt folk.

Söndagens träningsmatch mot Håkanstorp/Klågerup blev en lätt historia för IFK. Man förde spelet stora delar av matchen, förutom en tiominutersperiod mellan den 70:e och 80:e minuten då det var lite sämre.

Försvarsmässigt var det stabilt, förutom när Håkanstorp/Klågerup lyckades kontra in ett mål i den första halvleken efter att spelaren kommit fri med IFK-målvakten Annica Påhlsson.

– Det ser bra ut och alla ger alltid 100 %, men vi har en alldeles för tunn trupp för att tala om serieseger redan. Allt kan hända och vi tar en match i taget, avslutade Christian.

Serien börjar för IFK:s del efter sommaruppehållet på söndag med bortamatch mot Vellinge IF. Då är Karin Caesar tillbaka efter att ha varit två månader i Afrika med ett skolarbetesprojekt.

Håkanstorp/Klågerup – IFK Malmö 1-4

Arena: Rosengårds Norra IP
Mål: Inger Larsson 3, Malin Holk
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Malin Engelbrekt
Pernilla Frösslund
Pia Lindström

Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Malin Tufvesson
Sofia Jönsson

Inger Larsson
Malin Holk

Avbytare

Jenny Nilsson
Marie Järlesäter