P16 vann mot Oxie

IFK Malmös P16 vann den uppskjutna höstpremiären i Pojkallsvenskan Södra Götaland mot Oxie IF med 2-1.

– Vi ägde 80 % av matchen och borde avgjort tidigare, ändå gjorde hela laget en väldigt bra match, kommenterade IFK Malmös P16-tränare Johnny Kristensson.

"Di gule" satte igång ordentligt direkt efter avspark och redan efter 40 sekunder hade man tagit ledningen. Nana Piesie fick en djupledspassning och avslutade med att kallt lyfta över den utrusande Oxie-målvakten.

Oxie IF inledde den andra halvleken mycket starkt och hade en bra period på nio minuter. IFK Malmö tog sedan över igen och det agerades stabilt över hela planen. Man hade sju heta målchanser, varav två där bollen var på mållinjen.

Med två minuter kvar fick Oxie sin andra målchans i matchen som också utnyttjades fram till kvittering, 1-1. Direkt på avspark efter målet kom IFK:s Matko Scapec-Kukina i bra skottposition och sköt ett skott längs marken som gick in i målvaktens bortre hörn.

– Ett bra förarbete där också av Firat och Azeem. Ytterbackarna "Pelle" (Juan-José) och Nick Holk samt Azeem och Nana i anfallet ska ha extra beröm, sade Johnny och påpekade att fyra av backarna var bortresta på semester, det var därför man hade behövt låna från P15.

Helgens match mot Trelleborgs FF har skjutits upp och kommer spelas om två-tre veckor, därför blir nästa match först den 15 augusti mot Åkarps IF.

Oxie IF – IFK Malmö 1-2 (0-1)

Arena: Oxievångs IP
Domare: Zivojin Milenkovic, Malmö, Ivan Ion, Malmö, Kiril Trajkovski, Malmö
Mål: 0-1 (1) Nana Piesie, 1-2 (79) Matko Scapec-Kukina
Varningar: Azeem Razwan (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Juan-José Cruz-Jarlhov
Himan Shaker
Tobias Kristensson
Nick Holk

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Firat Sahan
Zoran Jovanovic

Nana Piesie
Azeem Razwan

Avbytare

Ahmed Abdul-Rahim (Zoran Jovanovic 70)
Richard Adamczyk
Zaidoon Latoof