Inhoppare med rätt att avgöra !

Ex-allsvenske Jörgen Svensson var den "givna" anfallaren i IFK Malmös startelva. Men efter en tung inledning placerades plötsligt Jörgen Svensson på avbytarbänken.

Han har tagit petningen på absolut bästa sätt.

Först kom han in och sänkte Brage med sitt 3-2-mål.

Mot Frölunda kom han in efter 73 minuter och tolv minuter senare krutade Jörgen in segermålet, 1-0, mot serieledande Västra Frölunda.

– Jag kände mig het i dag. Och det är förstås tacksamt att komma in när Wissam Barjawi och Magnus Eriksson jobbat så att deras försvarsspelare var trötta, sa Jörgen med ett lika soligt som nöjt leende.

Matchuret visade på 85 minuter när Jörgen slog till.

– Jag såg att bollen studsade till, fick ögonkontakt med "Larre" (Patrik Larsson) och förstod att han skulle försöka slå tillbaka bollen till mig, berättade Jörgen.

Och visst, "Larre" nickade snyggt bak bollen och Jörgen klippte till tätt invid stolpen.

– Är man anfallare är det mål man ska göra. Det har jag inte alls lyckats med en här säsongen. Har man bara gjort ett när nästan halva säsongen gått ät det inte konstigt om tränaren placerar en på bänken, konstaterade Jörgen.

Som matchhjälte två gånger om inför hemmapubliken är han förstås en ytterst het kandidat till en plats i startelvan i nästa omgång då det handlar om Skånederby nere i Trelleborg mot TFF.

Självklart finns det en hel del IFK:are som lär tända till lite extra inför den matchen. Förutom Jörgen så har även Patrik Larsson och Johan Åkesson tidigare haft Vångavallen som hemmaplan. Både Johan och "Larre" var mycket bra mot Frölunda.

"Larre" hade ett rungande skott i ribban efter 74 minuter sedan just Johan Åkesson och Jörgen Svensson stått för förarbetet.

– Det är bara stimulerande med hård konkurrens i laget. Man höjer sig själv i kampen om en plats. Hamnar man på bänken är det bara att ta i ännu mer och ta chansen när man får den, sa Jörgen.

Det har han gjort två gånger på raken inför hemmapubliken på Malmö IP!