Ny förlust men ett fall framåt för IFK

Det blev förlust även i den andra träningsmatchen då IFK Malmö på söndagen mötte Ajax/Farum i Valbyhallen, Köpenhamn. Ajax/Farums segersiffror skrevs till 30-22 (15-12).

Förvisso blev förlusten ett mål större jämfört med matchen mot H43, men detta danska lag är betydligt vassare än H43 och IFK:s insats idag var definitivt ett steg i rätt riktning.

Första halvlek var riktigt bra från Malmökamraternas sida och hade spelarna lyckats sätta dit åtminstone två eller tre av de lägen de missade, hade det varit helt jämnt i halvtid.

Dessvärre drog IFK på sig några utvisningar tidigt i andra halvlek, varför man aldrig lyckades få riktig kontakt med danskarna, som istället drog ifrån med några mål ytterligare och sedan höll undan matchen ut.

Inte heller efter denna match vill undertecknad gå in på någon alltför ingående spelarkritik, dock bör Fredrik "Dinne" Nilsson nämnas för ett hundraprocentigt skytte och ett uppoffrande försvarsarbete. 100 % utdelning hade för övrigt även Jimmy Nordström och junioren Rickard Roos som gjorde två fina mål.

Tränare Ion Vargalui, som än en gång satsade på 6-0 spel i försvaret, tyckte efter matchen att försvarsspelet inledningsvis varit godkänt, men att laget tappade i intensitet under matchens gång och detta drabbade målvakterna, som därigenom fick en besvärlig uppgift.

Lite mer nöjd var han med anfallsspelet där man stundtals visade goda intentioner, med god fantasi i ett stundtals högt tempo. Detta gjorde att IFK skapade väldigt mycket, men dessutom brändes det lite för många lägen. Men som sagt, bättre och bättre dag för dag…

IFK Malmö saknade Pär Winkvist som var hemma i Skövde för att bestiga Billingen och Daniel Thysell vars sydda läpp dock verkar läka bra. Men för säkerhets skull så drog han på sig såväl en lårkaka som en stukad fot på fredagsträningen, men förhoppningen är fortfarande att Daniel skall vara tillbaka till Team Sportia Cup nästa helg.

Ajax/Farum har ett riktigt bra lag med många duktiga spelare och de räknar med att kunna vara med och slåss om en av slutspelsplatserna i danska mästerskapet. IFK önskar dem lycka till i denna strävan.

Hometeam: AJAX/FARUM
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-12
Scorefull: 30-22
Arena: Valbyhallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Peter Olsson
Trung Ngo
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 6 (3)
Fredrik Nilsson 3
Magnus Nilsson 3
Paul Übelacker 3
Peter Olsson 3
Jimmy Nordström 2
Rickard Roos 2