P15 vann premiären

IFK Malmös P15-lag fick en mycket bra start i Skåneserien grupp A, dit man blivit uppflyttade efter vårens serieseger. Man besegrade Kvarnby IK med 4-1 i en match där det efter paus bara fanns ett lag på banan.

– Det var en rejäl arbetsseger och trots att det blev stora siffror är faktiskt Kvarnby ett mycket duktigt lag. Resultatet var också något i underkant, sade IFK Malmös P15-tränare Christian Påhlsson.

Kvarnby började matchen bäst och man tog också ledningen innan IFK Malmö kvitterade efter en kvarts spel genom Ali Jasim. En halvtimme in i matchen fick IFK igång sitt spel och började ta över.

I den andra halvleken spelade "di gule" riktigt bra och körde över Kvarnby, som hade stora problem med IFK:s höga bolltempo. Bortalaget kom ideligen runt på högerkanten och skapade mängder av chanser. Till slut blev det också tre mål till för IFK och en meriterande 4-1 seger i premiären.

– Siffrorna kunde varit ännu större. Men de hade en fantastisk duktig målvakt som också spelar i Skånelaget. Han tog ett par frilägen och skott som ingen vanlig, dödlig målvakt hade klarat av, berömde Christian.

Överlag var det bra insatser i IFK, men Christian ville berömma några lite extra.

– Juan-José och Hajriz skötte mittfältsspelet mycket bra. Det var kul att Blerim kunde hålla ner på humöret och hålla bollarna på marken, vilket såklart är ett plus. Backlinjen var också prickfri.

På söndag väntar final i Blixtcupen för IFK Malmö. I matchen där man möter Kirsebergs IF avgörs vem som kommer behålla pokalen för gott, eftersom båda klubbarna har vars två segrar. Finalen börjar klockan 14:30 och spelas som förmatch till A-laget på Malmö IP.

Kvarnby IK – IFK Malmö 1-4 (1-1)

Arena: Husiegårds IP
Domare: Carl Andersson, Malmö
Mål: 1-1 (15) Ali Jasim, 1-2 (52) Edgardo Menjivar, 1-3 (59) Carl Holm, 1-4 (68) Ali Jasim
Varningar: Edgardo Menjivar (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Sindri Jonsson
Ali Jasim
Nick Holk
Migjen Shaqiri

Daniel Jovanovic
Juan-José Cruz-Jarlhov
Edgardo Menjivar
Blerim Mullici

Zaidoon Latoof
Carl Holm

Avbytare

Hajriz Maloki (Juan-José Cruz-Jarlhov 17)
Paul Havn (Daniel Jovanovic 42)
Rashad Rasho (Zaidoon Latoof 63)
Darjan Maletic (Blerim Mullici 65)