IFK Malmö vann den egna turneringen Team Sportia Cup sedan man besegrat H43 med 31-19 i avslutningsmatchen.

IFK behövde minst en poÀng för att vara pÄ den sÀkra sidan annars skulle slutsegern gÄ till Irsta/VÀsterÄs pÄ bÀttre mÄlskillnad. MotstÄndare var H43 frÄn Lund som lÀtt besegrade IFK förra veckan med sju mÄl.

Denna dag var det dock ett helt annat IFK pÄ plan som direkt tog kommandot i matchen och aldrig gav H43 en chans. Ett H43 som dagen var vÀldigt blekt efter att under förmiddagen förlorat mot Irsta med 32-19.

IFK hade under matchen ett mycket bra försvarsspel och i mĂ„let stod matchens bĂ€ste spelare Patrik ÅswĂ€rd. Det som rann igenom IFK-försvaret bĂ„da vad gĂ€ller kontringar och genombrott motade Patrik med den Ă€ran för det mesta.

FramĂ„t spelade IFK utan Paul Übelacker som vilade p.g.a. att han hade ont i ryggen. TrĂ€naren Ion Vargalui matchade till största del Fredrik Nilsson, Magnus Nilsson och PĂ€r Winkvist som spelade ett organiserat anfallsspel mot H43:s utgrupperade försvar. Den store strategen var hĂ€r Magnus Nilsson och hans blindpass i sidled till PĂ€r Winkvist var matchens stora finess och hĂ€mtat frĂ„n den högre skolan.

IFK har spelmÀssigt tagit ett enormt kliv framÄt pÄ bara en vecka och nÀsta vecka vÀntar den tuffa turneringen Allehanda Open dÀr IFK möter SÀvehof, Tumba samt Kristianstad i gruppspelet.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: H43
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-10
Scorefull: 31-19
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: Ibrahim Caymak Malmö, Patrik Johansson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Fredrik Nilsson, Jimmy Nordström
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik ÅswĂ€rd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
PĂ€r Winkvist
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Adam Andersson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9
PĂ€r Winkvist 6
Peter Olsson 5
Daniel Hedlund 4
Jimmy Nordström 4
Adam Andersson
Magnus Nilsson
Rickard Roos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –