IFK VANN TEAM SPORTIA CUP

IFK Malmö vann den egna turneringen Team Sportia Cup sedan man besegrat H43 med 31-19 i avslutningsmatchen.

IFK behövde minst en poäng för att vara på den säkra sidan annars skulle slutsegern gå till Irsta/Västerås på bättre målskillnad. Motståndare var H43 från Lund som lätt besegrade IFK förra veckan med sju mål.

Denna dag var det dock ett helt annat IFK på plan som direkt tog kommandot i matchen och aldrig gav H43 en chans. Ett H43 som dagen var väldigt blekt efter att under förmiddagen förlorat mot Irsta med 32-19.

IFK hade under matchen ett mycket bra försvarsspel och i målet stod matchens bäste spelare Patrik Åswärd. Det som rann igenom IFK-försvaret båda vad gäller kontringar och genombrott motade Patrik med den äran för det mesta.

Framåt spelade IFK utan Paul Übelacker som vilade p.g.a. att han hade ont i ryggen. Tränaren Ion Vargalui matchade till största del Fredrik Nilsson, Magnus Nilsson och Pär Winkvist som spelade ett organiserat anfallsspel mot H43:s utgrupperade försvar. Den store strategen var här Magnus Nilsson och hans blindpass i sidled till Pär Winkvist var matchens stora finess och hämtat från den högre skolan.

IFK har spelmässigt tagit ett enormt kliv framåt på bara en vecka och nästa vecka väntar den tuffa turneringen Allehanda Open där IFK möter Sävehof, Tumba samt Kristianstad i gruppspelet.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: H43
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-10
Scorefull: 31-19
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: Ibrahim Caymak Malmö, Patrik Johansson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Hedlund, Fredrik Nilsson, Jimmy Nordström
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Adam Andersson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9
Pär Winkvist 6
Peter Olsson 5
Daniel Hedlund 4
Jimmy Nordström 4
Adam Andersson
Magnus Nilsson
Rickard Roos
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –