Sista matchen, den bästa av IFK

IFK Malmös sista match i årets upplaga av Allehanda Open i Ystad blev den spelmässigt bästa insatsen då man besegrade Ystads IF med 23-18 efter 11-9 i paus.

Lagen följdes inledningsvis åt, men i slutet av halvleken drog IFK ifrån till pausledning med 11-9. IFK fortsatte på den inslagna vägen och ryckte till 19-12, varefter återstoden av matchen blev en transportsträcka till en ganska komfortabel viktoria.

IFK Malmös tränare Ion Vargalui var mycket nöjd med lagets insats, och framhåller i första hand lagets försvarsspel och Patrik Åswärds målvaktsspel. Men även anfallsspelet vill Ion ge godkänt, med ett extra plus i kanten till Magnus Nilsson.

Noterbart i övrigt från matchen är att IFK drabbades av hela åtta utvisningar mot Ystad IF:s två, samt att vi saknade såväl Paul Übelacker som Peter Olsson som båda är småskadade och därför vilade.

Tränaren Ion Vargalui är som helhet mycket nöjd med turneringen. IFK förlorade visserligen stort mot såväl Sävehof som Tumba, men dessa båda lag spelade verkligen en mycket bra handboll, medan de gula pågarna väl inte gjorde några helgjutna insatser i dessa drabbningar.

Hometeam: YSTADS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 9-11
Scorefull: 18-23
Arena: Österportshallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Rickard Roos
Jonas Wahlberg
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Awayteam Sub: Marius Vargalui 6
Magnus Nilsson 5
Pär Winkvist 5
Daniel Hedlund 2
Daniel Thysell 2
Jimmy Nordström 2
Fredrik Nilsson