Förlust för IFK i Helsingör

Tordagskvällens träningsmatch för IFK Malmö mot danska division 1-laget Helsingörs IF slutade med förlust 24-28 (12-15).

IFK presterade en mycket blek insats framförallt vad gäller försvars- och målvaktsspel. Kanske har den senaste tidens tuffa turneringsmatchande satt sig i både psyke och kropp hos spelarna för på många håll såg det trögt ut i både huvud och ben.

Tomas Drivstedt hade en stundtals otacksam uppgift i målet och fick idag bära huvudansvaret då Patrik Åswärd ej kunde medverka p.g.a sjukdom. Noteras att juniormålvakten Anders Mamczynski gjorde riktig debut och knep desutom en straff.

IFK inledde annars matchen positivt och ryckte åt sig en 4-2 ledning. Tyvärr var koncentrationen idag för dålig och tekniska fel och dåligt försvarsspel bidrog till att Helsingör kunde gå till halvtidsvila med en tremålsledning.

Andra halvlek gick i samma tecken som den första och Helsingör hade som mest en ledning på sex bollar. En liten uppryckning i slutskedet gjorde att IFK kunde snygga till siffrorna.

Positivt var att Paul Übelacker gjorde comeback efter sin skada under Allehanda Open och verkar pigg och fräsch igen. Laget är nu helt skadefritt så när som på en kraftig smäll i huvudet på Daniel Thysell under matchen. Förhoppningvis skall han vara fit for fight efter helgens vila.

Ingen av de som spelade merparten av matchen kan kvittera ut ett godkänt betyg. Junioren Rickard Roos matchades de sista tio minuterna och är väl den enda som kan vara nöjd med sin insats då han även idag hade hög utdelningsprocent på sina skott.

Närmaste matcherna blir nästa veckoslut då man deltar i River Games i Göteborg. IFK inleder gruppspelet med match fredagen den 6:e september mot GUIF.

Hometeam: HELSINGÖRS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 15-12
Scorefull: 28-24
Arena: Helsingörshallen
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Anders Mamczynski

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 7
Paul Übelacker 4
Peter Olsson 4
Rickard Roos 3
Magnus Nilsson 2
Daniel Hedlund
Fredrik Nilsson
Jimmy Nordström
Pär Winkvist