Malins dag när IFK vann

IFK Malmös damlag tog revansch för förra omgångens snöpliga poängförlust mot Stavstens IF och besegrade Malmö Södra DFF med klara 3-0.

Serieledningen i division 5 sydvästra utökades därför i alla fall tillfälligt till elva poäng, eftersom Bunkeflos match mot Stavsten har blivit uppskjuten.

"Di gule" har många med namnet Malin och det var också de som skulle stå för målen i denna match.

Malin Tufvesson var tillbaka, men hon gjorde inget mål. Istället var det Malin Holk (2) och debuterande förvärvet Malin Engelbrecht från BK Vången som stod för målen.

Trots detta var det en lagseger och tjejerna gjorde precis som vanligt vad tränaren Christian Påhlsson hade sagt till dem före matchen, med bl.a. inövade fina hörnor som var på vippen att ge utdelning. Det var bara att njuta stundtals när bollen rullade IFK:s väg.

Resultatet 3-0 var mer än rättvist, även om det också var en del stolpe ut, ribba ut. Nästa gång får det bli mer stolpe in, men trots allt är det bara att gratulera IFK:s spelare som gjorde en riktig kämparinsats, med tanke på bördan att alla lagen vill plocka poäng av serieledarna.

På lördagskvällen skulle vissa av tjejerna ut och roa sig och det är mycket som talar för att de har fått en riktigt trevlig kväll.

IFK Malmö – Malmö Södra DFF 3-0 (1-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Blerim Rexhepi, Malmö
Mål: 1-0 Malin Holk, 2-0 Malin Engelbrecht, 3-0 Malin Holk
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Pernilla Frösslund
Maria Svensson

Jenny Malmström
Therese Lövqvist
Marie Järlesäter
Pia Lindström

Kristina Ruuth
Malin Tufvesson

Avbytare

Karin Caesar
Malin Engelbrecht
Malin Holk