Ändringar i GIF:s anfall mot IFK Malmö

IFK Göteborgs-förvärvet Daniel Westlin går direkt in i Gefles IF:s startelva i morgondagens match mot IFK Malmö och bildar anfallspar tillsammans med Johan Berg.

– Han har sett rejält spelsugen ut på veckans träningar och eftersom han blev spelklar i torsdags kan vi nu börja använda honom, säger Gefle IF:s tränare Per Olsson till ifkmalmo.com.

Daniel Ytterbom har spelat mest av alla Gefles spelare i år och har varit med i alla de 22 seriematcherna. Nu får han finna sig i att börja på bänken till förmån för Daniel Westlin.

– Han har varit jämn, men vi får använda materialet vi har förnuftigt för att försöka få ut det maximala av spelarna.

Gefle har i år visat upp ett bra hemmafacit i Superettan, med endast två förluster. Borta har det däremot varit värre och förlusterna har kommit i takt med att försvaret varit ganska ihåligt.

Senast borta mot Åtvidabergs FF blev det dock seger med 2-0 och hoppet om att den trista bortatrenden är bruten finns hos Gefle-tränaren.

– Vi har haft en massa problem med försvaret i år, men mot Åtvidaberg senast och i den senaste hemmamatchen har den biten sett riktigt bra ut. Försvarsspelet är det vi medvetet jobbat med på sistone och nu ska vi även försöka få igång vårt anfallsspel, förklarar Pelle.

När det gäller skador och avstängningar i Gefle är det bara frid och fröjd för tillfället. Därför blir det heller inga fler ändringar i startelvan förutom den nämnda i anfallet.

GEFLE IF (4-4-2)

Mattias Hugosson

Andreas Revahl
Robert Stridh
Thomas Hedlund
Jörgen Öbrink

Daniel Bernhardsson
Johannes Ericsson
Mathias Woxlin
Mikael Åskoogh

Daniel Westlin
Johan Berg

Avbytare

Daniel Edfalk
Daniel Moffatt
Daniel Ytterbom
Jens Törnberg
Marcus Mattsson (målvakt)