Drott blev för svåra för IFK

IFK Malmö avslutade försäsongen med att förlora mot svenska mästarna HK Drott med 23-32.

Drott genrepade också inför elitseriepremiären och ställde en oerhört slagkraftig uppställning på benen med Magnus Andersson. Hemvändande proffset Christian Eriksson samt tjeckiske landslagsmannen Daniel Kubes fanns också med på banan.

IFK var för dagen något decimerade då normalt ordinarie Peter Olsson samt Tomas Drivstedt inte kunde medverka på grund av sjukdom. När dessutom Magnus Nilsson och Marius Vargalui fick kasta in handduken en bit in i andra halvleken, lätt skadade blev IFK:s uppställning lite för tunn för att kunna matcha ett lag av Drotts kaliber.

Annars spelade IFK ett stundtals bra anfallsspel under den första halvleken. Återigen är det de något för många tekniska felen som gör att IFK inte kan hålla riktigt jämna steg med Drott. Sedan skall det också tilläggas att då Magnus Andersson styrde och drev upp tempot i Drotts anfallsspel hade många gula försvarsspelare det svårt att hänga med i svängarna. Andra halvlek är inget att säga om då Drott gjorde lite som man behagade.

Totalt har IFK gjort en klart godkänd försäsong med ömsom vin och ömsom vatten. Topparna ha varit matchen mot H43 i Team Sportia Cup samt B-finalen nu senaste helgen i River Games mot Irsta. Bottennappen har väl varit mot Tumba och Sävehof i Allehanda Open men har kommit mot lag en division högre.

Söndagen den 22 september drar serien igång med premiär mot Olympic/Viking i Idrottens Hus i Helsingborg.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: HK DROTT
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-15
Scorefull: 23-32
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 0
Referee: Per-Ola Björk, Malmö, Krister Andersson, Trelleborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Patrik Åswärd
Anders Mamczynski

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Adam Andersson
Hometeam Sub: Pär Winkvist 6
Daniel Hedlund 5
Marius Vargalui 3
Daniel Thysell 2
David Hedlund 2
Magnus Nilsson 2
Paul Übelacker 2
Adam Andersson
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: –