Första förlusten för IFK

IFK Malmös damlag förlorade lite snöpligt seriefinalen i division 5 sydvästra mot Bunkeflo IF 2 med 2-4, vilket innebär att försprånget till lördagens motståndare nu bara är tre poäng med två omgångar kvar.

– Slutresultatet var inte direkt rättvist, men så är fotboll ibland. Att IFK Malmös damer håller division 3-klass är det nog inte många som tvivlar på, efter att ha sett oss ha en sådan stor press på Bunkeflo (och alla deras division 3-spelare) långa stunder i matchen, kommenterade IFK Malmös tränare Christian Påhlsson.

Bunkeflo fick en drömstart och redan efter fyra minuter tog man ledningen på en kontring där IFK-spelarna inte var riktigt med.

Man kom dock snabbt tillbaka och Inger Larsson kunde två minuter senare kvittera efter att ha skjutit stolpe in.

Målet var upptakten på en bra IFK-period där man skapade flera fina chanser och verkligen pressade tillbaka Bunkeflo. Ett ledningsmål var inte långt borta efter ett hårt pressat skott där Bunkeflo-målvakten var nära att tappa in bollen.

Istället kom Bunkeflo i några vassa kontringar där IFK-försvaret inte alls hängde med och ställningen var helt plötsligt 4-1 till hemmalaget i paus.

Tränaren Christian Påhlssons taktiksnack i halvtid gav åter IFK-spelarna nytt hopp och spelövertaget var stort i den andra halvleken

Anfallsspelet fungerade bra fram till när det gällde att avsluta. Jenny Malmström kom fri med målvakten, men istället för en bredsida väntade hon för länge och Bunkeflo-spelarna var framme och rensade.

Reduceringsmålet dröjde till den 75:e minuten då Malin Holk presenterade sig. Ytterligare några chanser skapades, men tiden var för knapp för att man skulle komma ikapp.

Nästa helg kan seriesegern på nytt säkras när man på hemmaplan möter Husie DIF 2.

Bunkeflo IF 2 – IFK Malmö 4-2 (4-1)

Arena: Bunkeflo IP
Domare: Donald Garcevic, Malmö
Mål: 1-1 (6) Inger Larsson, 4-2 (75) Malin Holk
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Pernilla Frösslund
Maria Svensson

Jenny Malmström
Malin Tufvesson
Karin Caesar
Pia Lindström

Malin Holk
Inger Larsson

Avbytare

Malin Engelbrecht
Marie Järlesäter