Första förlusten för P15

IFK Malmös P15 förlorade sin första seriematch för säsongen mot Helsingborgs IF som lyckades vinna med 5-3 i Skåneserien grupp A.

– Vi hade ett totalt spelövertag från första stund. Även om de fick 0-1 inledningsvis var det aldrig någon fara och mycket riktigt vände vi också. Anledningen till att HIF sedan vann var att killarna blev för mycket bollkära, samtidigt som motståndarna spelade taktiskt, kommenterade IFK Malmös P15-tränare Christian Påhlsson.

Helsingborgs IF tog ledningen redan efter en minut, men IFK kunde rättvist vända till en 2-1 ledning i paus. Spelet fungerade väldigt bra för IFK och dominansen var total.

Andra halvlek började också bra för IFK men efter en stund blev det för mycket soloprestationer och HIF kunde vända på matchen.

– Domaren var mycket dålig. Man kan verkligen tala om att han var färgad. När en av våra spelare blev neddragen i HIF:s straffområde gick det förbi obemärkt. I en annan situation ramlade en HIF:are lätt och fick straff. Detta tog hårt på killarna eftersom de fick kämpa i underläge mot domaren hela tiden, förklarade Christian.

Helsingborgs IF – IFK Malmö 5-3 (1-2)

Arena: Olympiafältet
Domare: Henning Jensen, Ödåkra
Mål: 1-1 (5) Edgardo Menjivar, 1-2 (21) Blerim Mullici, 4-3 (67) Blerim Mullici
Varningar: Migjen Shaqiri (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Ali Jasim
Nick Holk
Migjen Shaqiri

Blerim Mullici
Edgardo Menjivar
Paul Havn
Ahmed Tamim

Enis Bakija
Mohammed El-Heich

Avbytare

Carl Holm
Hajriz Maloki
Juan-José Cruz Jarlhov
Sindri Jonsson
Philip Esbjörnsson (målvakt)