Uppåt i Assyriska

Assyriska Föreningen har de två senaste åren varit nära att åka ur Superettan, men nu har trenden vänt och inför söndagens toppmatch mot IFK Malmö har man vittring på Allsvenskan.

Laget har gått från klarhet till klarhet. Efter 24 omgångar ligger man på en allsvensk kvalplats, med samma poäng som tvåan Östers IF, men med en betydligt sämre målskillnad.

– Vi är såklart nöjda med säsongen så här långt. Förutom att laget har utvecklats enormt har också en del unga spelare fått visa vad de går för. De är verkligen talangfulla och klubbens framtid ser mycket ljus ut, säger Assyriskas tränare Bo Petersson till ifkmalmo.com.

I förra omgången spelade Assyriska något överraskande bara 1-1 borta mot Åtvidabergs FF, men att det skulle vara någon besvikelse håller dock inte Bosse Petersson med om.

– Nej, Superettan är jämnare än någonsin och ingen seger är säker på förhand. Serien har aldrig varit bättre och det är väldigt hög klass på lagen, vilket resultaten också visar. Det ska bli intressant att se vilka lag som till slut går till Allsvenskan.

Assyriska har fått en tuff jobbpost inför matchen. Lagkapten Michael Borgqvist som också har varit en av lagets nyttigaste spelare är avstängd. I gengäld är dock Ghassan Heamed tillbaka efter sin vadskada.

– Det blir en stentuff match mellan två spelande lag. Jag tror mycket väl att IFK Malmö kan bli ett av lagen som går till Allsvenskan. De har en bra och bred trupp, kanske den bredaste i Superettan, avslutar Assyriska-tränaren.

ASSYRISKA FÖRENINGEN 16-MANNATRUPP

Dembo Touray
Jonas Bohlin

Zoran Manovic
Fredrik Samuelsson
Johan Ländin
Ghassan Heamed
Christos Christoforidis
Pierre Bengtsson
Andreas Yacob-Haddad
Edmond Lutaj
Fredrik Dahlin
Eddie Moussa
Sargon Simonsson
Maher Melke
Joel Riddez
Tony Flygare