Premiärvinst för IFK Malmö

Förra säsongens premiärmotståndare Olympic/Viking frän Helsingborg stod återigen för motståndet i denna säsongspremiär. Men denna gång var det IFK Malmö som drog det längsta strået och vann en komfortabel seger med siffrorna 29-21 (13-12) i Idrottens Hus, Helsingborg.

IFK hade matchen igenom ett bra försvarsspel mot O/V:s uppställda anfallsspel och O/V hade matchen igenom det tungt mot det fysiskt starkare IFK-försvaret. O/V:s främste Daniel Andersson fick ofta stånga sig blodig mot det tunga IFK-mittblocket i form av Fredrik "Dinne" Nilsson och Peter Olsson.

Anfallsmässigt styrde Magnus Nilsson upp IFK:s anfallsspel på ett utsökt vis och det var väl främst niometersskyttet som klickade och som bidrog till att O/V kunde hålla jämna steg med IFK. Ofta sökte man också linjespelaren Peter Olsson med krampaktiga inspel som O/V läste och kunde vända till effektiva kontringar.

IFK hade både två och tre måls försprång under den första halvleken men O/V kom hela tiden igen. IFK avlutade halvleken med en japanare som Pär Winkvist förvaltade väl.

Andra halvlek inleddes med att O/V utjämnade IFK:s ledning. Detta var också sista gången som O/V var jämsides med IFK i målprotokollet. O/V fick strax därefter en utvisning och IFK gick ifrån till 15-13.

Främst var det Paul Übelacker som bidrog med effektivt skytte som hål på O/V:s målvakt Magnus Ljungstrand. Vid ställningen 17-15 hade IFK två utmärkta frilägen att öka på ledningen men Magnus Ljungstrand räddade det ena och det andra träffade stolpen. Dessa missade kontringar påverkade lyckligtvis inte matchens utgång, då IFK strax därefter drygade ut sin ledning sakta men säkert.

IFK-segern var aldrig i direkt fara och totalt sett gjorde IFK en bra premiärmatch. Topparna i IFK var det kollektiva försvarsspelet samt Magnus Nilsson och Pär Winkvist som fullt välförtjänt fick priset som bäste IFK:are.

Nästa drabbning blir den 1 oktober mot Ystads IF i Baltiska Hallen.

Hometeam: OLYMPIC/VIKING HK
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-13
Scorefull: 21-29
Arena: Idrottens Hus
Crowd: 355
Referee: Rickard Canbro, Göteborg, Mikael Claesson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
David Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Adam Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Peter Olsson 7
Pär Winkvist 7
Magnus Nilsson 5
Paul Übelacker 5
Jimmy Nordström 2
Marius Vargalui 2 (1)
Daniel Hedlund