"Baskim Sopi håller allsvensk klass"

Assyriska Föreningens tränare, Bo Petersson var efter söndagens mållösa toppmöte i Superettan lyrisk över motståndarna IFK Malmös spel.

– IFK var precis så bra som jag hela tiden förutspått. Spelet var disciplinerat och lugnt. Vi hade tur som fick oavgjort, de var väl värda segern med tanke på att de skapade de flesta och hetaste chanserna, menade Bosse.

Varför det endast tillverkats ett mål i de två seriemötena mellan lagen i år hade han en bra förklaring till när frågan kom på tal.

– Det är bara att titta på tabellen. IFK Malmö och vi är de lagen som har släppt in minst mål. Försvaren är väldigt kompakta och släpper sällan till något bakåt. Dessutom har vi bra målvakter, kanske Superettans bästa.

En spelare i "di gule" utmärkte sig lite utöver det vanliga och fick mycket lovord av Bosse Petersson.

– Mittbacken Baskim Sopi håller helt klart hög allsvensk klass. Ni får vara glada så länge som ni får behålla honom. Han är kung i luften och har faktiskt inga direkta svagheter.

Av sina egna spelare tyckte han att målvakten Dembo Touray var bäst.

– Han var i det närmaste prickfri och var den stora orsaken till att vi fick en poäng med oss idag. Magnus Eriksson var ständigt het hos Malmö och kunde spräckt nollan flera gånger. Christos Christoforidis gjorde ett piggt inhopp hos oss och ska också ha beröm, avslutade Bosse.