Tätkänning för "di gule"

IFK Malmö har tätkänning när det återstår fem omgångar av Superettan. Laget parkerar på en femte plats, endast fyra poäng från en plats som innebär allsvenskt spel nästa säsong.

Tränaren Patrik Johansson hade inte den enklaste av uppgifter när han skulle ta ut truppen till söndagens hemmamöte mot Enköpings SK.

– Eftersom truppen är så jämn och många är ordentligt på hugget har det inte varit lätt, säger Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Eric Fischbein och Mats Wejsfelt gjorde båda mycket bra insatser när IFK Malmö senast spelade 0-0 mot serietvåan Assyriska. Ändå får båda börja på bänken på söndag.

– Martin Alm och Nikolaj Rasmussen är båda tillbaka efter sina avstängningar och jag har bestämt mig för att låta dessa börja, menar Patrik.

Det betyder att Martin Alm bildar mittbackspar tillsammans med Baskim Sopi och att Nikolaj Rasmussen på nytt spelar till höger på mittfältet. Jimmi Olsson och Marcus Nilsson fortsätter att spela centralt på mittfältet.

– Att Marcus fick chansen att spela innermittfältare berodde på att vi i ett läge var drabbat av både avstängningar och skador. Men "Mackan" har gjort ett jättejobb där. Han är aggressiv och stark i huvudspelet, förklarar Patrik.

Magnus Eriksson har tillsammans med Jörgen Svensson gjort bra i från sig i anfallet.

– Försvarsmässigt har vi varit oerhört stabila. Vårt problem är att vi har svårt med målskyttet. Vi skapar många chanser men har haft svårt att sätta dit bollarna. Det är bara att hoppas att det lossnar.

Eftersom lagen i toppen av Superettan har tappat många poäng de senaste matcherna har IFK Malmö plötsligt fått häng på toppen.

– Vinner vi mot Enköping är vi med på allvar, påpekar Patrik.

Matchen i Enköping i våras förlorade IFK Malmö med 0-2.

– Fast nu är vi ett betydligt bättre lag. Det återstår fem matcher av serien och vår målsättning är enkel: Vi går ut för att vinna varje match.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jimmi Olsson
Marcus Nilsson
Patrik Larsson

Jörgen Svensson
Magnus Eriksson

Avbytare

Bobby Kociski
Eric Fischbein
Johan Åkesson
Mats Wejsfelt
Mattias Filipanics (målvakt)