P15 KLARA FÖR POJKALLSVENSKAN

IFK Malmös P15 är klara för spel i nästa års upplaga av Pojkallsvenskan trots att det återstår en omgång av Skåneserien grupp A. Platsen säkrades sedan man besegrat Lunds BK med 2-1 på Klostergårdens IP.

Tränaren Christian Påhlsson om matchen:

Efter en mållös första halvlek, där vi bl.a. hade två ribbträffar, höjde vi tempot i andra halvlek.

Trots detta tog Lunds BK ledningen på en kontring i 67 minuten. Sedan lyfte vi upp Migjen och minuten efter det gjorde han mål. Endast fyra minuter senare gjorde han sitt och IFK:s andra mål för dagen med ett kanonskott intill stolpen. Efter denna urladdning smög Migjen ner som mittback igen.

Migjen i all ära, men detta var ändå Ali Jasims afton. Han var planens gigant, var överallt och gjorde allt rätt. Jag har svårt att se vad som skulle kunna stoppa Ali från att kunna gå mycket långt i sin fotbollskarriär. Zaidoon Latoof måste också omnämnas för sitt oerhörda slit och sitt fina spel.

Lunds BK – IFK Malmö 1-2 (0-0)

Arena: Klostergårdens IP
Domare: Tommy Thell, Malmö
Mål: 1-1 (68) Migjen Shaqiri, 1-2 (72) Migjen Shaqiri
Varningar: Ahmed Tamim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Darjan Maletic
Ali Jasim
Migjen Shaqiri
Sindri Jonsson

Amir Dzanic
Juan-José Cruz Jarlhov
Ahmed Tamim
Edgardo Menjivar

Zaidoon Latoof
Enis Bakija

Avbytare

Nick Holk
Paul Havn
Yassine Soumah
Philip Esbjörnsson (målvakt)