Gul seger i klassiskt derby

När de övriga i IFK Malmö spelade darrigt, klev rutinerade Paul Übelacker fram och avgjorde det jämna Skånederbyt mot Ystads IF. Segersiffrorna skrevs till 29-26 sedan Übelacker gjort fyra mål i slutskedet av matchen.

– Vi kom verkligen inte upp i normal standard, men vi har haft en del problem med skador och sjukdomar på försäsongen så vi är inte riktigt samspelta ännu. Själv är jag väl hyfsat nöjd med min insats, sade IFK Malmös matchhjälte Paul Übelacker till ifkmalmo.com.

Efter att "di gule" lett i princip hela matchen var man i underläge för första gången med 21-22 när nio minuter återstod. Då klev 31-årige Paul Übelacker in i handlingen och vände med fyra mål på sex minuter till 26-24 för hemmalaget.

Lugifostrade Übelacker kom till IFK Malmö inför den här säsongen. Förra säsongen tog han ett sabbatsår från handbollen, men dessförinnan spelade han i elitserielaget Sävehof och var en av deras bästa spelare.

– Förvånansvärt nog har jag inte tappat så mycket sedan elitserietiden som jag hade trott. Det mesta av tempot har jag kvar och skyttekraften är densamma, förklarade Paul.

Förutom matchhjälten Paul Übelacker stod IFK för en mindre bra match. Trots en tvåmålsledning i princip hela matchen var man inte av närheten av det spel som visades upp i bortamatchen mot Olympic/Viking.

– Nej, den här matchen är vi verkligen inte nöjda med. Den enda lagdelen som var okej var offensiven, menade IFK Malmös talesman Tommy Thysell.

Försvarsspelet som pendlade mellan 4-2 och 6-0 var ovanligt ihåligt och man hade stora problem med Ystads IF:s Tony Hedin (8 mål) och Marcin Kurowski (7).

Närmast väntar ett nytt derby på fredag mot Stavstens IF.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-10
Scorefull: 29-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 374
Referee: Peter Hansson, Ramlösa, Peter Olsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell, Fredrik Nilsson, Marius Vargalui, Peter Olsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Anders Isgren
Adam Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (3)
Paul Übelacker 7
Pär Winkvist 6
Peter Olsson 3
Magnus Nilsson 2
Daniel Hedlund
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: Tony Hedin 8 (2)
Marcin Kurowski 7 (1)
Pierre Gaum 4
Börje Fennhagen 2
Daniel Andersson 2
Linus Rasmussen
Martin Walfridsson
Patrik Nilsson