NĂ€r de övriga i IFK Malmö spelade darrigt, klev rutinerade Paul Übelacker fram och avgjorde det jĂ€mna SkĂ„nederbyt mot Ystads IF. Segersiffrorna skrevs till 29-26 sedan Übelacker gjort fyra mĂ„l i slutskedet av matchen.

– Vi kom verkligen inte upp i normal standard, men vi har haft en del problem med skador och sjukdomar pĂ„ försĂ€songen sĂ„ vi Ă€r inte riktigt samspelta Ă€nnu. SjĂ€lv Ă€r jag vĂ€l hyfsat nöjd med min insats, sade IFK Malmös matchhjĂ€lte Paul Übelacker till ifkmalmo.com.

Efter att "di gule" lett i princip hela matchen var man i underlĂ€ge för första gĂ„ngen med 21-22 nĂ€r nio minuter Ă„terstod. DĂ„ klev 31-Ă„rige Paul Übelacker in i handlingen och vĂ€nde med fyra mĂ„l pĂ„ sex minuter till 26-24 för hemmalaget.

Lugifostrade Übelacker kom till IFK Malmö inför den hĂ€r sĂ€songen. Förra sĂ€songen tog han ett sabbatsĂ„r frĂ„n handbollen, men dessförinnan spelade han i elitserielaget SĂ€vehof och var en av deras bĂ€sta spelare.

– FörvĂ„nansvĂ€rt nog har jag inte tappat sĂ„ mycket sedan elitserietiden som jag hade trott. Det mesta av tempot har jag kvar och skyttekraften Ă€r densamma, förklarade Paul.

Förutom matchhjĂ€lten Paul Übelacker stod IFK för en mindre bra match. Trots en tvĂ„mĂ„lsledning i princip hela matchen var man inte av nĂ€rheten av det spel som visades upp i bortamatchen mot Olympic/Viking.

– Nej, den hĂ€r matchen Ă€r vi verkligen inte nöjda med. Den enda lagdelen som var okej var offensiven, menade IFK Malmös talesman Tommy Thysell.

Försvarsspelet som pendlade mellan 4-2 och 6-0 var ovanligt ihÄligt och man hade stora problem med Ystads IF:s Tony Hedin (8 mÄl) och Marcin Kurowski (7).

NÀrmast vÀntar ett nytt derby pÄ fredag mot Stavstens IF.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: YSTADS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-10
Scorefull: 29-26
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 374
Referee: Peter Hansson, Ramlösa, Peter Olsson, Helsingborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell, Fredrik Nilsson, Marius Vargalui, Peter Olsson
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik ÅswĂ€rd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
PĂ€r Winkvist
Anders Isgren
Adam Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Hometeam Sub: Marius Vargalui 9 (3)
Paul Übelacker 7
PĂ€r Winkvist 6
Peter Olsson 3
Magnus Nilsson 2
Daniel Hedlund
Jimmy Nordström
Awayteam Squad: –
Awayteam Sub: Tony Hedin 8 (2)
Marcin Kurowski 7 (1)
Pierre Gaum 4
Börje Fennhagen 2
Daniel Andersson 2
Linus Rasmussen
Martin Walfridsson
Patrik Nilsson