Stavstens pirater blev för svåra för IFK

Så fick då IFK Malmö inkassera säsongens första förlust, vilket skedde i Söderslättshallen mot division 1-nykomlingen Stavstens IF som till slut vann med klara 26-21 (11-11).

Sammanfattningsvis kan man säga att IFK gjorde en hyfsad insats i ungefär 35-40 minuter då man var i ledning med 14-11, för att klappa igenom totalt de sista 20 minuterna.

IFK fick också en bra start på matchen och ryckte tidigt åt sig en tvåmålsledning. Dessvärre var koncentrationen i avslutningslägena samt valet av dessa lägen inte de bästa och detta var en bidragande orsak till att Stavsten hängde med målmässigt.

Bra kontringslägen slarvades bort och gav Stavsten tillfälle till motkontringar som man effektivt utnyttjade och tog också ledningen med 11-10 två minuter före halvtidsvilan.

Men helhetsintrycket av den första halvleken var ändå att IFK hade svårt att få igång ett vägvinnande anfalls- och kontringsspel.

IFK fick också en bra start på den andra halvleken och ryckte direkt åt sig en tremålsledning till 14-11. Strax efter, vid ställningen 15-13 fick IFK ett ypperligt kontringsläge fyra mot två som slarvades bort och Stavsten vände snabbt spelet och reducerade till 15-14.

Man skulle nästan ge hur mycket som helst för att få se händelseutvecklingen vid ett eventuellt 16-13 mål och Stavsten i uppställt spel.

Stavsten såg i detta läge lite sega ut, men målet blev injektion för Stavsten som under den kommande tiominutersperioden gjorde 6-1 på IFK och hastigt och lustigt stod det 20-16 till hemmalaget.

Signifikativt var också att allt IFK-spel upphörde och man kan i det närmaste beteckna IFK:s sista tjugo minuter som katastrofala. IFK segade sig dock närmare igen till 23-21 och fem tillfällen att få ordentlig kontakt igen men direkt dåliga avslut och passningsval gjorde att dessa tillfällen gick helt om intet och Stavsten punkterade matchen med att sätta 24-21 med en minut kvar av matchen.

Ingen i IFK får godkänt betyg för sin insats över hela matchen. Den IFK:are som kommer närmast ett godkänt betyg är Magnus Nilsson som spelar bra och tar ansvar i 40 minuter.

Stavsten har ett brett material och coachade manskapet väl och utnyttjade den nya regeln om totalt 14 spelare till start på ett klokt sätt. Nästan hela tiden kunde man sätta in fräscha spelare som var ett ständigt hot för IFK-försvaret. Mattias Hoff fick fullt välförtjänt priset som Stavstens bäste spelare.

För IFK är det bara att komma igen nästa söndag då småländska Alstermo väntar i Baltiska Hallen.

Hometeam: STAVSTENS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-11
Scorefull: 26-21
Arena: Söderslättshallen
Crowd: 308
Referee: Niclas Widell, Kristianstad, Jonas Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Johan Jedlid, Rasmus Hagensen
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: –
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: Johan Jedlid 7
Mattias Hoff 4
Nicolaj Broström 4
Thomas Juul 4
Christian Skoog 3
Kenni Nörskov 2
Jonas Persson
Rasmus Hagensen
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Anders Isgren
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Marius Vargalui 6
Magnus Nilsson 5
Pär Winkvist 5
Paul Übelacker 3
Jimmy Nordström
Peter Olsson