Frågetecken i Öster

Superettanklubben Östers IF är inne i en formsvacka för tillfället. Sviktande spel har inneburit att endast tre poäng har tagits på de sex senaste matcherna, vilket också har gjort att en direktkvalificeringsplats till Allsvenskan har förbytts mot en fjärdeplats.

Växjölaget har också några frågetecken i laget inför söndagens toppmatch mot IFK Malmö.

Marcus Jonsson som spelade ytterback i senaste förlustmatchen mot Åtvidabergs FF (0-2) fick kliva av träningen i torsdags sedan han fått känningar i ett ledband. Anfallaren Andreas Ottosson som har gjort 12 mål i årets serie har drabbats av en sträckning i baksidan av låret.

– Huruvida dessa kan vara med eller inte vet vi inte i nuläget det är också därför vi har valt att nominera en 18-mannatrupp, förklarar Östers IF:s assisterande tränare Jonas Almén.

I veckan har det, i lokal massmedia, florerat rykten om att det för tillfället skulle vara kris i den anrika klubben.

– Vi ligger en poäng ifrån kvalplats uppåt så jag förstår inte vad det är för kris som de egentligen talar om. Stämningen i truppen är också bra trots den senaste tidens poängförluster så det kan det inte heller vara, funderar Almén.

Under veckans träningar har det däremot provats med lite varierande träning för att bl.a. stärka gemenskapen i laget.

– Det har varit ganska blandat i veckan. Vissa dagar har vi kört lika hårt som vanligt, medan det har varit mer lekövningar andra dagar.

ÖSTERS IF 18-MANNATRUPP

Björn Stringheim
Peter Kennfors

Marcus Jonsson
Mikael Thomasson
Johan Mattsson
Christer Thor
Stefan Paldan
Patrik Karlsson
Daniel de Stefano
Ludwig Ernstsson
Denis Velic
Goran Jevtic
Mathias Johansson
Anton Axelsson
Andreas Ottosson
Peter Gitzelov
Alexander Steen
Kristoffer Ingemarsson