Svag gul insats mot Sylvia

IFK Malmö svarade för årets sämsta hemmamatch när bottenkrigande Sylvia på lördagen gästade Malmö IP. Det sägs ofta att vilja slår klass. Om detta låg bakom 1-3 (0-1) står dock skrivet i stjärnorna. Den här dagen tycktes IFK Malmö sakna bådadera.

Fantasin var som bortblåst, passningsspelet var bedrövligt och det tidigare så säkra försvarsspelet tycktes vara i spillror.

– Jag är mycket besviken. Speciellt som det inte visats några tecken på att spelarna skulle ha varit mätta, kommenterade IFK-tränaren Patrik Johansson.

Visst skulle man kunna plocka fram vissa detaljer som de gultröjade inte rådde över. Som till exempel det faktum att Baskim Sopi oförklarligt fick ett mål bortdömt vid ställningen 0-1 sedan Jakob Tenselius i Sylvias mål tappat bollen.

Men trots att domaren Per-Anders Andersson från Halmstad gjorde en direkt usel insats finns det inga som helst skäl att leta bortförklaringar. Hemmaspelarna var nämligen precis lika dåliga. Ytterst få, om ens någon, IFK-spelare kom i närheten av den klass man visade mot Åtvidaberg.

– När man spelar så dåligt och viljelöst som vi gjorde i dag finns det förstås inga orsaker att leta fel hos andra, sa Patrik Johansson.

Sedan Niclas Fredriksson gjort 0-1 i den 19:e minuten bjöds gästerna på en straff av nämnda domare Per-Anders Andersson. Straffen sköt dock Niclas Fredriksson utanför.

I stället fick IFK Malmö en drömöppning på den andra halvleken då Bobby Kociski kunde kvittera redan efter 29 sekunder. Bobby snodde bollen, vände bort en motståndare och pricksköt 1-1.

– Inledningen av de andra halvleken var väl egentligen det enda jag är nöjd med i dag. Då kändes det som om vi var på väg att ta över matchen, sa Patrik Johansson.

Därför kom Sylvias 1-2-mål som en blixt från klar himmel. Jonas Björkholm fick bollen i misstänkt offside-position och Kenneth Mattsson var chanslös.

– Solklar offside, tyckte Patrik Johansson.

Därefter verkade det mer eller mindre som Malmöspelarna gav upp. Sylvias hetare vilja resulterade också i 1-3 då Niclas Fredriksson lite väl enkelt fick sikta in sig och skjuta efter 63 minuters spel.

Som om inte detta skulle vara eländigt nog fick Baskim Sopi och Martin Alm varningar som gör att de båda mittbackarna är avstängda mot Mjällby i den sista omgången.

– Men vi har fullgoda ersättare i Fredrik Jönsson och Mats Wejsfelt, sa Patrik Johansson.

– Nu ska vi åka upp till Blekinge för att revanschera oss.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IF SYLVIA
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-3
Arena: Malmö IP
Crowd: 505
Referee: Per-Anders Andersson, Halmstad, Lars-Göran Johansson, Älmhult, Per Stefansson, Jönköping
Goal: 0-1 (19) Niclas Fredriksson, 1-1 (46) Bobby Kociski, 1-2 (59) Jonas Björkholm, 1-3 (64) Niclas Fredriksson
Homewarning: Baskim Sopi, Bobby Kociski, Martin Alm
Home sent of: –
Homempv: Bobby Kociski
Awaympv: Niclas Fredriksson
Hometeam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Baskim Sopi
Mats Wejsfelt

Eric Fischbein
Jimmi Olsson
Marcus Nilsson
Johan Åkesson

Bobby Kociski
Magnus Eriksson
Hometeam Sub: Jens Nordström (Johan Åkesson 53)
Jörgen Svensson (Magnus Eriksson 62)
Wissam Barjawi (Jimmi Olsson 74)
Fredrik Jönsson
Mattias Filipanics (målvakt)
Awayteam Squad: Jakob Tenselius

Henrik Andersson
Michael Cupan
Magnus Karlsson
Fredrik Åström

Chay Hews
Lars Åkerberg
Markus Hansson
Lars Ström

Jonas Björkholm
Niclas Fredriksson
Awayteam Sub: Johan Larsson
Kristoffer Dyverfeldt
Peder Winsnes
Simon Dogan