Poängförlust i Kristianstad för IFK Malmö

IFK Malmö åkte till Kristianstad med förhoppningen om att spela hem två poäng. Det blev bara en och IFK kunde rent av blivit helt utan.

Kristianstad ledde matchen i ungefär 45 minuter och det var först efter femton minuter i andra halvlek som IFK Malmö var i ledningen för första gången och då med 14-13.

Matchen slutade 16-16 (8-7) efter att Kristianstad kvitterat med två sekunder kvar att spela och i spel sju mot fem.

Totalt sett stod IFK Malmö för en miserabel insats både anfalls- och kontringsmässigt sett. Det vittnar också målskörden på 16 bollar om, vilket är ett dåligt facit i dagens handboll.

Det positiva med matchen var att man bara släppte in lika många bollar, vilket är anmärkningsvärt lågt för dagens IFK Malmö. Nu hör det till saken att Kristianstads material anfallsmässigt sett är flera klasser sämre än IFK Malmös som borde kunna minst 70-80% bättre.

Dessutom fanns planens gigant i Kristianstads mål och hette Ted Hermansson. Han kom upp i långt över tjugo räddningar och var naturligtvis också en bidragande orsak till IFK Malmös skrala målskörd.

Ted ville väl också visa att förra veckans insats mot Stavsten var en tillfällighet och det sprudlade inspiration om honom från den första minuten.

"Di gule" inledde också matchen sömnigt först efter sex minuter hittade Magnus Nilsson rätt för första gången men då hade Kristianstad redan gjort tre mål och skaffat sig greppet i matchen.

Sedan följdes lagen åt under i princip hela halvleken. Kristianstad gjorde ett nytt ryck med tre minuter kvar av halvleken men IFK Malmö lyckades krympa överläget med två snabba mål i slutminuten.

Andra halvlek gick i den första halvlekens tecken, det vill säga med dåligt anfallsspel från båda håll.

Paul Übelacker var den i det gula gänget som lyckades bäst i
upptakten av andra halvlek och slog in tre fina mål, dessvärre för de gula försvann han sedan ur matchbilden igen som så många andra. Dock var det tre viktiga mål som gjorde att "di gule" höll kontakten i målprotokollet.

Allt eftersom att matchen led blev Ted Hermansson mänskligare i Kristianstad-målet och IFK kunde gå upp i en enmålsledning som man behöll till det var en minut kvar av matchen.

Ted Hermansson gjorde då en räddning på ett av IFK:s distansskott och Kristianstad gick till anfall. Man tog också time-out och satte in en sjunde utespelare istället för målvakten.

"Di gule" kämpade på och Kristianstad hade svårt att hitta ett avslutningsläge. Med fyra sekunder kvar av matchen tilldömdes
Kristianstad ett frikast framför IFK Malmös mål och samtidigt drabbades Peter Olsson av en högst tveksam utvisning.

En utvisning man bara drabbas av på bortaplan där domarna inte riktigt pallar för publiktrycket. IFK hamnade då i det numerära underläget sju spelare mot fem med fyra sekunder kvar och det
var då svårt att välja hur man skulle försvara sig.

IFK Malmö valde att låta Kristianstad avsluta från distans, vilket är helt riktigt då Kristianstad dessutom haft dålig utdelning från nio meter tidigare i matchen. Olyckligtvis går skottet i mål via målvakten Tomas Drivstedts fot.

Sammanfattningsvis kan man säga att IFK:s anfallsspel måste bli bättre för att det ska bli poäng när matcherna mot framförallt Göteborgslagen i den andra poolen börjar.

I matchen mot Kristianstad var det endast individuella prestationer som då och då lyckades och blev till ett lyckat resultat, så det kollektiva anfallsspelet måste utvecklas under den kommande veckan.

Godkänt betyg förtjänar målvakten Patrik Åswärd för sin första halvlek
och Tomas Drivstedt som avlöste Patrik tidigt i andra halvlek. Bland
utespelarna var det väl Magnus Nilsson som kom närmast normal standard.

Nu rullar serien vidare med matcher mot lagen från den andra poolen och närmast väntar Heim nästa söndag klockan 16:15 i Baltiska Hallen
Fredrik Nilsson

Hometeam: IFK KRISTIANSTAD
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 8-7
Scorefull: 16-16
Arena: Kristianstads Idrottshall
Crowd: 518
Referee: Maria Hallberg, Göteborg, Monica Hagen, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Joakim Stenbecken 2, Anders Andersson, Tobias Fredriksson
Home sent of: Joakim Stenbecken
Homempv: Ted Hermansson
Awaympv: Tomas Drivstedt
Hometeam Squad: Cebastian Bengtsson
Ted Hermansson

Mattias Jönsson
Christian Olsson
Björn Persson
Niklas Olsson
Joakim Stenbecken
Anders Andersson
Timmy Andersson
Tobias Fredriksson
Jonas Bondesson
Björn Lindberg
Rickard Andersson
Martin Jönsson
Hometeam Sub: Anders Andersson 4
Mattias Jönsson 4
Jonas Bondesson 3
Martin Jönsson 2
Timmy Andersson 2 (1)
Tobias Fredriksson
Awayteam Squad: Thomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Anders Isgren
Rickard Roos
Awayteam Sub: Magnus Nilsson 5 (1)
Paul Übelacker 3
Peter Olsson 3
Pär Winkvist 3
Daniel Hedlund
Marius Vargalui