Forward, Boden och Falkenberg klara för Superettan

Efter att kvalet till Superettan nu är färdigspelat står det klart att BK Forward, Bodens BK och Falkenbergs FF är de nya lagen från division 2 nästa säsong. IFKMALMO.COMS Michael Lindholm fick en pratstund med tränarna.

IFK Malmö gratulerar er till platsen i Superettan 2003!

Rickard Nilsson, BKF: – Tackar så mycket! Det låg i våran satsning inför säsongen att gå upp och att försöka träna så mycket som möjligt för att klara av det. Vi tappade en del viktiga spelare innan säsongen och många tyckte att det var dumdristigt att tala om avancemang, men det gick till slut efter att vi haft flyt i sista matchen.

Lars Svensson, BBK: – Det är jättetrevligt att lyckas och vad kval kan vara fantastiskt ibland. Kvalmatcherna mot Väsby var väldigt jobbiga, men utgången känns fullständigt rättvis. Vår målsättning inför säsongen var just att gå upp, efter att ha kommit tvåa i fjol i division 2. Hela Bodens BK har stått för en målmedveten satsning i flera år nu och det har gett utdelning.

Örjan Glans, FFF: – Tack! Det var inte vår målsättning inför säsongen att gå upp, utan det kom som en extra bonus.

Vilka har varit era nyckelspelare i år?

Rickard Nilsson, BKF: – Vår målvakt Claes Lundberg, mittbackarna Magnus Wikström och Stefan Larsson samt forwarden Ola Lundgren har varit de bästa om man ska nämna några speciella spelare.

Lars Svensson, BBK: – Målvakten Fredrik Tervaniemi har varit strålande liksom mittbacken Toomas Kallaste och forwarden Patrik Släryd.

Örjan Glans, FFF: – Det är klart att Henrik Bertilsson som vi fick inför säsongen från Halmstads BK har betytt mycket med sin rutin, men annars vill jag inte nämna någon särskild spelare. Hela laget har faktiskt stått för en helgjuten insats och visat hög moral, vilket har gjort att vi kunnat vända flera matcher som vi legat under i.

Är ni väl förberedda inför nästa säsong? Vilka spelartyper behöver ni komplettera med?

Rickard Nilsson, BKF: – Vi är en förening med små resurser och måste också jobba därefter. Det som jag mest av allt önskar mig är det klassiska med en spelare i varje lagdel för att spetsa till truppen. Dessutom är det 30 seriematcher istället för 22 i Superettan så truppen behöver utökas. Vidare behöver organisationen med kansli och allt förbättras.

Lars Svensson, BBK: – Jag får vara tråkig och säga att vi har en bra stomme, men får ha en toppspelare till i varje lagdel. Förutom dessa tänker vi komplettera med regionala spelare.

Örjan Glans, FFF: – Alla lag som går upp behöver fem nya spelare. Det som gäller är att vi förstärker med rätt spelare som också passar in socialt för att vi ska klara oss kvar. De spelare vi har idag stämmer in på de punkterna och därför har också spelet fungerat bra.

Är det någon motståndare/match som klingar lite extra?

Rickard Nilsson, BKF: – Mellan Västerås och Örebro är det alltid lite derbystämning, men annars är det inget speciellt lag, utan varje match kommer att vara speciell.

Lars Svensson, BBK: – Alla vet vilka storlag som är på väg att åka ut. För övrigt är det faktiskt lika inspirerande vilka lag vi än får möta.

Örjan Glans, FFF: – Absolut inte, halländsk fotboll ska ha ett allsvenskt lag även nästa år. Därför hoppas jag att Halmstads BK stannar kvar i Allsvenskan och gör de det, vilket jag förutsätter finns det inget lag som klingar lite mer än de andra.