Kristensson: "Inspirerande gå bredvid Patrik"

Johnny Kristensson, 43, är namnet på Superettanklubben IFK Malmös nya assisterande tränare.

– Det ska bli väldigt kul och det är viktigt för min tränarkarriär att få den här chansen, förklarar Johnny Kristensson.

Det ovanliga i sammanhanget när "di gule" skulle rekrytera en ny hjälptränare till Patrik Johansson var att man valde en från de egna leden.

Under de senaste två åren har nämligen Johnny styrt klubbens P86:or på ett framgångsrikt sätt.

Den ena turneringssegern har avlöst den andra. Av turneringar som man vunnit kan nämnas Billy Lansdowne Trophy Elitcup och Skånetrafiken Cup.

– Jag fick en förfrågan av Bosse Cronqvist i början av november. Beslutet var faktiskt inte särskilt svårt att ta utan redan efter två dagar tackade jag ja till erbjudandet, betonar Johnny.

Innan han kom till IFK Malmö var han i flera år tränare för BK Olympics P86-lag, där också sonen Tobias Kristensson spelade innan han följde med fadern till IFK.

– Den här uppgiften är jag väldigt entusiastisk till, liksom när jag kom från Olympic för att ta över killarna.


Johnny Kristensson tar över som assisterande tränare till Patrik Johansson i IFK Malmö efter Tommy Hansson.

Att steget från pojklag till seniorlag är stort är han väl medveten om men även om det kommer bli tufft räds han inte uppgiften.

– Någon gång måste man ta detta stora steg om man vill utvecklas. Det är helt klart inspirerande att gå bredvid Patrik som är en mycket duktig och omtyckt tränare. Stöttar bara han och klubben mig ska det inte vara några problem.

Vilka uppgifter han kommer få som assisterande tränare är ännu inte klart, men han ska ha ett möte med Patrik Johansson på onsdag.

– Då ska vi sätta oss ner och bestämma lite hur vi ska lägga upp det hela innan träningen som startar den 5:e december.

Det är ännu inte klart vem som kommer att ta över P86-laget, men Göran Nordkvist som tidigare varit assisterande tränare till Bosse Cronqvist i A-laget och i höst varit tränare för klubbens P88-lag har blivit erbjuden jobbet.

– Hursomhelst kommer jag dela arbetet med den nye tränaren tills dess att inomhuscuperna är över, för att det ska bli en mjukstart för den som tar över. Det hade inte heller varit rätt mot killarna att lämna dem direkt.

Fakta/Johnny Kristensson

Ålder: 42 (fyller 43 i december)
Familj: Fru och tre barn
Yrke/utbildning: Charkuterist, styckare
Intressen: Familjen, fiske och arbeta i trädgården
Aktuell: Ny assisterande tränare i IFK Malmö